Összeomlott az informatikai rendszer, káosz a magyar határátkelőknél

A rendőrség azt kéri, „az utazók vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon gyógyszereiket”.

Ukrajnából belépő autók Záhonyban, a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyen 2015. október 22-én.
Ukrajnából belépő autók Záhonyban, a magyar-ukrán közúti határátkelőhelyen 2015. október 22-én. Fotó: MTI/Balázs Attila

Informatikai hiba miatt megnőtt a várakozási idő Magyarország valamennyi határátkelőhelyén – közölte az Országos Rendőr-főkapitányság kedden délután. A Liszt Ferenc Nemzetközi Repülőtéren is megnőtt a várakozási idő. A szakemberek állítólag már dolgoznak a hiba elhárításán, az utazóközönség türelmét kérik a fennakadás megszüntetéséig.

A rendőrség tájékoztatása szerint a határátkelőhelyek nyitvatartásáról és az ott várható várakozási időkről a folyamatosan frissülő információs oldalon, valamint a Rendőrségi Útinformációs Rendszer (Rutin) elnevezésű mobil applikáció segítségével tájékozódhatnak az utazók.

A rendőrség kéri, hogy indulás előtt mindenki ellenőrizze úti okmányainak meglétét, a gépkocsi műszaki állapotát; az utazók vegyenek magukhoz elegendő mennyiségű folyadékot, és ne felejtsék otthon gyógyszereiket.

3-4 órás várakozás sem ritka

Tiszabecsnél és Tiszaszigetnél három órát kell várniuk a személyforgalomban utazóknak a ki- és belépés során, Záhonynál a személy- és teherforgalomban, valamint az autóbuszos forgalomban is három-négy óra a várakozás. Ártándnál és Csanádpalotánál a Romániából érkező személy- és teherforgalomban két-két órát, Ásotthalomnál, Beregsuránynál és Röszkénél a be- és kilépő személyforgalomban két-két órát kell várni. Hercegszántónál a személy-, a teher- és az autóbuszos forgalomban a ki- és belépő oldalon is két-két óra a várakozás, a röszkei autópálya-átkelőnél és Tompánál is a ki- és belépő oldalon is két-három óra a várakozás – derül ki a rendőrségi honlap adataiból.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek