Hatalmas felhőszakadás mosta el Budapestet hétfő reggel

Csaknem ötven helyszínre riasztották a tűzoltókat a fővárosban és Pest megyében.

Hatalmas felhőszakadás mosta el Budapestet hétfő reggel
Fotók: Facebook/Időkép

Rövid idő alatt mintegy ötven helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit Budapesten és Pest megyében a hirtelen lezúduló nagy mennyiségű csapadék miatt hétfőn kora reggel.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közlése szerint a katasztrófavédelem hivatásos és önkéntes egységeit leszakadt faágak eltávolításához és vízzel elöntött pincék, garázsok, alagsorok kiszivattyúzásához riasztották.

A legtöbb bejelentés eddig Szigetszentmiklósról, Törökbálintról, valamint a főváros V., VI. és VII. kerületéből érkezett.

😱Pár óra alatt 100 mm – Hatalmas felhőszakadás és özönvíz indítja a hetet az ország több pontján.🎥Élő közvetítés 👉 https://www.idokep.hu/percrol-percreFotók: Simon Tünde (Budapest), Tomisztar (Érd)

Posted by Időkép on Monday, July 19, 2021

Vasárnap 175 tűzoltói beavatkozásra volt szükség. Az esetek kétharmadánál okoztak problémát kidőlt fák, leszakadt faágak, amelyek utakra, házakra, elektromos vezetékekre dőltek. Az elmúlt nap 8 épületben keletkezett kár, 43 helyszínen pedig pincékben, alagsorokban összegyűlt esővízhez riasztották a tűzoltókat.

Hajdú-Bihar és Szabolcs-Szatmár-Bereg megye kivételével mindenhol okozott károkat a vasárnapi vihar. Győr-Moson-Sopron megyében, Dunakilitin több épület is beázott. Borsod megyében, Jósvafőn kilépett a medréből a Baradla patak a sok eső miatt. A tűzoltók a helyiekkel ötezer homokzsákot helyeztek el. Kapuváron családi házba csapott a villám, 5 négyzetméteren megrongálta a tetőt.

Jelenleg is felhőszakadás miatt van narancsriasztás érvényben. A legtöbb riasztás most a fővárosból és Pest megyéből érkezik.

Kapcsolódó hírek