Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Kásler beszélt a harmadik oltás irányelveiről

Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere.
Kásler Miklós, az Emberi Erőforrások Minisztériumának minisztere. Fotó: Facebook/Kásler Miklós

A betegellátásban dolgozók és a háttérszemélyezt részére kötelezővé teszik a harmadik oltást – mondta Kásler Miklós Emmi-miniszter a Hír TV műsorában.

Elmondása szerint a döntést az eddigi járványügyi tapasztalatok alapján, illetve külföldi, például francia példákat figyelembe véve hozta meg a kormány. Kásler azt is közölte, aki valamilyen alap egészségi probléma miatt nem kaphatja meg a harmadik oltást, olyan beosztást fog kapni, ahol nem mehet betegek közelébe.

Hír TV, Magyarország élőben, 2021.07.16.

Miniszterelnök úr bejelentéséről, a koronavírus elleni harmadik oltásról és az aktuális helyzetről beszéltünk a Hír TV Magyarország élőben műsorában. Tartsanak velünk!

Posted by Kásler Miklós on Friday, July 16, 2021

Kásler Miklós úgy tudja, nagy arányban be vannak oltva az egészségügyben dolgozók, ezért reméli, hogy akik az első két oltást is felvették, belátják azt, hogy a harmadikra is szükség van. Azt is elmondta,

az orvosoknak azt javasolják, hogy a harmadik oltást mindenki más típusú vakcinából kapja, mint amivel eredetileg beoltották.

Így tehát ha valaki mondjuk nRNS típusú oltóanyagot (Pfizer, Moderna) kapott, akkor harmadiknak vektorvakcinát (AstraZeneca) vagy elölt vírusból készült oltást (Sinopharm) ajánlatos beadni neki.