Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Baleset

Súlyos baleset Tatán: terhes anyuka hajtott ki egy mentő elé, két mentőhelikopter is érkezett a helyszínre

Külföld

Rákkal kezelik Katalin walesi hercegnét

Zivatarrendszer érkezik, borús, esős idő várható a hétvégén

RövidenRöviden
Viharfelhő Nagykanizsa felett 2019. július 13-án.
Fotó: MTI/Varga György

Egy magassági hidegörvény formálja kedvezőtlenre az időjárásunkat: az Időkép friss előrejelzése szerint péntek este dél felől kiterjedt zivatarrendszer érkezik, hatására sokfelé kell majd záporokra, zivatarokra számítani.

Az Országos Meteorológia Szolgálat is arról írt, hogy borús, esős idő lesz a következő napokban, többfelé jelentős mennyiségű csapadék is hullhat, az elmúlt időszakban tapasztalt kánikula egyelőre nem tér vissza, a maximumok jellemzően 30 Celsius-fok körül alakulnak a hétvégén.

Pénteken napközben főként az ország délkeleti, keleti felén alakulhatnak ki záporok, zivatarok, északnyugaton még csendesebb idő várható. Fülledt meleg idő várható, 27-33 fokot mutat majd a hőmérő.

Az esti órákban már nagyobb számban érkeznek zivatarok, melyek rendszerbe szerveződhetnek, szupercellák is előfordulhatnak.

A zivatarokat intenzív villámlás és felhőszakadás kísérheti, helyenként rövid idő alatt 30-50 mm csapadék is lehullhat. Emellett jégeső, viharos erejű kifutószél is kísérheti a zivatarokat.

A szombat és a vasárnap is viharosnak ígérkezik. Legkevésbé keleten, északkeleten lehet égzengés, nyugaton megerősödik az északi szél, máshol inkább csak a zivatarokat kísérhetik erős, viharos lökések. Szombaton 24-34, vasárnap 27-35 fok várható, a Dunántúlon lesz hűvösebb, északkeleten a legmelegebb.

Hétfőn egy hidegfront hatására már többfelé feltámad az északi szél, nyugaton és északkeleten viharos lökések is lehetnek – írja az időjárásportál. Figyelmeztetésük szerint többfelé kell tartani záporok, zivatarok kialakulásától. A kedd már nyugisabbnak tűnik, a front mögött szárazabb, hűvösebb levegő jön.

Ez is érdekelhet

Szélvihar és 28 fok várható húsvétkor – erre készülj!

16 megyére adtak ki veszélyjelzést – 80 km/órás szél, jég és viharok is jöhetnek

Zivatarokkal, viharos széllel érkezik egy hidegfront, kiadták a veszélyjelzést

A hét elején még fagyhat, aztán akár 26 °C sem kizárt – itt a friss előrejelzés!

Bolond időjárás: hózápor csapott le a Bakonyban, jégeső verte el a Dunántúlt

Markáns hidegfront hoz lehűlést, helyenként hózápor is előfordulhat