Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Kiürítettek egy budapesti iskolát, 10 mentőautót riasztottak a helyszínre

Hogyan tarthatsz rendezvényt 2021. május 23-tól?

Hogyan tarthatsz rendezvényt 2021. május 23-tól?

Az elmúlt időszak korlátozásai után mindenki nagyon várta, hogy újra lehessen rendezvényeket szervezni és azokon részt venni. A korlátozásokban enyhítések érkeztek ugyan, viszont attól még számos szabályt figyelembe kell venni és be kell tartani.

Összegyűjtöttük a 2021. május 23-tól érvényes, rendezvénytartásra vonatkozó szabályokat, melyek a következő időszakban nagy segítségedre lehetnek. Különböző rendezvénykategóriák szerint csoportosították a betartandó szabályokat.

Családi és magánrendezvények

Családi rendezvények maximum 50 fő részvételével korlátozások nélkül megtarthatóak, míg az esküvőkön a személyzeten kívül legfeljebb 200 fő tartózkodhat. Az ott elhangzott élőzene vagy zeneszolgáltatás korlátozás nélkül engedélyezett.

Amennyiben a rendezvényre csak a meghívottak lépnek be, védettségi igazolvány megléte és a maszk használata sem kötelező.

Zenés és táncos rendezvények

A zenés-táncos rendezvények létszámkorlátozás nélkül, de csak védettségi igazolvánnyal rendezhetőek.

A rendezvényekkel kapcsolatos szabályok betartásáért felelősségi sorrendben a rendezvényszervező vagy a helyszín üzemeltetője és az alkalmazottak felelnek.

További rendezvények, amelyek az előbbi kategóriákon kívül esnek

Szabadtéri rendezvényen 500 résztvevőig koronavírus ellen nem védett személyek is részt vehetnek, amennyiben a létszámhatárt meghaladja a résztvevők száma, kizárólag védettségi igazolvánnyal léphetnek be a vendégek. Így a fesztiválok és a nagyobb koncertek csak védettséggel rendelkezők számára látogathatóak.

Zárt térben azonban már több szabályt be kell tartanunk, csakis védettségi igazolvánnyal lehet részt venni az eseményen, illetve a 18. életévüket még be nem töltött fiataloknak nagykorú felügyelettel érkezzenek.

Az említett szabályok betartásáért minden esetben a rendezvény szervezője, illetve a helyszín üzemeltetője felel.

A rendezvények szabályozásában megegyezik, hogy olyan személy is foglalkoztatható, aki nem rendelkezik védettségi igazolvánnyal, ebben az esetben számára a munka során maszk használata kötelező. Védettségi igazolvány felmutatásával maszk nélkül is végezhetnek munkát a foglalkoztatottak.

Te is lehetsz rendezvényszervező

A rendezvényszervezők élete pörgős és változatos, ha te is ilyen embernek tartod magad, ez a neked való szakma. Ha már régóta vonz a rendezvényszervezés, de még nem léptél a vágyaid eléréséért, tájékozódj bővebben a rendezvényszervezők feladatairól, látogass el a rendezvényszervező képzés részleteiért a MOE Rendezvényakadémia weboldalára.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten