Biztosítsunk megfelelő betegágyat ápolásra szoruló szeretteinknek

Az aktív, mozgásukban nem akadályozott személyek számára is fontos, hogy esténként milyen ágyban hajtják álomra a fejüket. Egy rossz matrac vagy párna az egész napunkra, sőt mozgásszervrendszerünkre is rányomhatja a bélyegét.

betegagy

Azon betegek esetében, akik a napjuk nagy részét vagy épp egészét ágyban töltik, kiemelt jelentősége van a minőségi fekhelynek. A gyógyászati segédeszközök között számos, kifejezetten fekvő betegek számára tervezett ágyat találunk. Keressük meg a beteg számára a legideálisabb modellt, mert jelentősen javulhat az életminősége.

Miért nem jó a hagyományos ágy?

Az ágyban fekvő betegek ellátása kiemelt figyelmet igényel az ápolók részéről. Még a magatehetetlen betegek számára sem mindegy, hogy milyen testhelyzetben fekszenek. Az ápolók dolga is sokkal könnyebb, ha jól mozgatható a beteg. Ez pedig egy hagyományos ágy esetében nem biztos, hogy olyan egyszerű.

Fontos, hogy a beteg ágya kényelmes legyen és flexibilis, hogy a lehető legjobban személyre szabhassuk. Egy hagyományos kialakítású ágy esetében számos olyan funkció hiányzik, amely elengedhetetlen a betegek szakszerű ellátásához.

Ezért speciálisak a betegágyak

Fontos, hogy a betegágyak könnyen mozgathatóak legyenek. A legtöbb modell épp ezért kerekekkel ellátott, amelyek lehetővé teszik a beteg ággyal együtt történő mobilizálását. A speciális betegágyak különböző részei külön-külön beállíthatóak. Így minden testhelyzetben biztosítják a beteg kényelmét, illetve segítik őt a felülésben.

Emellett egyszerűbbé teszik az ápolók számára az ápolt személy ellátását, mozgatását, a napi higiéniai teendők elvégzését. A BükkösMed gyógyászati webáruház betegágyai között az egyszerűbb, funkcionális modellektől a kényelmi betegágyakon át számos termék elérhető. Ezekkel az ágyakkal jelentősen javíthatunk az ápolást igénylő beteg mindennapjain.

Fontos a megfelelő matrac

Természetesen a megfelelő ágy kiválasztása csupán az első lépés. Olyan matracot kell vásárolunk, amely méretében illik a betegágy keretébe, és igazodik funkcióihoz. Az ápolási ágyakhoz tartozó matracok között is többféle töltettel és huzattal készült terméket találunk. Az igazán kényelmes modellek követik a betegágy egyéni beállításait. Ezek a matracok segítenek valóban kényelmes pozícióban elhelyezkedni a betegeknek.

A vízhatlan huzattal ellátott matracok pedig ellenállnak a szennyeződéseknek és könnyen tisztíthatóak. Ha olyan matraccal rendelkezünk, melynek huzata átereszti a nedvességet, akkor a gumilepedők és matracvédők jelentenek megoldást.

Ügyeljünk a rendszeres átmozgatásra

Az ágyhoz kötött betegeknek a kényelmes fekhely mellett folyamatos átmozgatásra is szükségük van. Ha az állapotuk engedi, lehetőség szerint igyekezzünk aktív napokat biztosítani számukra. A felfekvéseknek, az izmok sorvadásának és egyéb szövődményeknek megelőzése szempontjából ez nagyon fontos.

Kapcsolódó hírek