Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Biztosítsunk megfelelő betegágyat ápolásra szoruló szeretteinknek

Az aktív, mozgásukban nem akadályozott személyek számára is fontos, hogy esténként milyen ágyban hajtják álomra a fejüket. Egy rossz matrac vagy párna az egész napunkra, sőt mozgásszervrendszerünkre is rányomhatja a bélyegét.

betegagy

Azon betegek esetében, akik a napjuk nagy részét vagy épp egészét ágyban töltik, kiemelt jelentősége van a minőségi fekhelynek. A gyógyászati segédeszközök között számos, kifejezetten fekvő betegek számára tervezett ágyat találunk. Keressük meg a beteg számára a legideálisabb modellt, mert jelentősen javulhat az életminősége.

Miért nem jó a hagyományos ágy?

Az ágyban fekvő betegek ellátása kiemelt figyelmet igényel az ápolók részéről. Még a magatehetetlen betegek számára sem mindegy, hogy milyen testhelyzetben fekszenek. Az ápolók dolga is sokkal könnyebb, ha jól mozgatható a beteg. Ez pedig egy hagyományos ágy esetében nem biztos, hogy olyan egyszerű.

Fontos, hogy a beteg ágya kényelmes legyen és flexibilis, hogy a lehető legjobban személyre szabhassuk. Egy hagyományos kialakítású ágy esetében számos olyan funkció hiányzik, amely elengedhetetlen a betegek szakszerű ellátásához.

Ezért speciálisak a betegágyak

Fontos, hogy a betegágyak könnyen mozgathatóak legyenek. A legtöbb modell épp ezért kerekekkel ellátott, amelyek lehetővé teszik a beteg ággyal együtt történő mobilizálását. A speciális betegágyak különböző részei külön-külön beállíthatóak. Így minden testhelyzetben biztosítják a beteg kényelmét, illetve segítik őt a felülésben.

Emellett egyszerűbbé teszik az ápolók számára az ápolt személy ellátását, mozgatását, a napi higiéniai teendők elvégzését. A BükkösMed gyógyászati webáruház betegágyai között az egyszerűbb, funkcionális modellektől a kényelmi betegágyakon át számos termék elérhető. Ezekkel az ágyakkal jelentősen javíthatunk az ápolást igénylő beteg mindennapjain.

Fontos a megfelelő matrac

Természetesen a megfelelő ágy kiválasztása csupán az első lépés. Olyan matracot kell vásárolunk, amely méretében illik a betegágy keretébe, és igazodik funkcióihoz. Az ápolási ágyakhoz tartozó matracok között is többféle töltettel és huzattal készült terméket találunk. Az igazán kényelmes modellek követik a betegágy egyéni beállításait. Ezek a matracok segítenek valóban kényelmes pozícióban elhelyezkedni a betegeknek.

A vízhatlan huzattal ellátott matracok pedig ellenállnak a szennyeződéseknek és könnyen tisztíthatóak. Ha olyan matraccal rendelkezünk, melynek huzata átereszti a nedvességet, akkor a gumilepedők és matracvédők jelentenek megoldást.

Ügyeljünk a rendszeres átmozgatásra

Az ágyhoz kötött betegeknek a kényelmes fekhely mellett folyamatos átmozgatásra is szükségük van. Ha az állapotuk engedi, lehetőség szerint igyekezzünk aktív napokat biztosítani számukra. A felfekvéseknek, az izmok sorvadásának és egyéb szövődményeknek megelőzése szempontjából ez nagyon fontos.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten