Bulvár

„Karsai Dániel kapja be” – üzente a győri megafonos a haldokló alkotmányjogásznak

Bűnügy

Mi történt? Új ingatlanos céget alapított a korrupcióval vádolt Schadl György

Bulvár

Karsai Dániel orális szexes poszttal reagált a bukott megafonos „kapja be” üzenetére

Biztosítsunk megfelelő betegágyat ápolásra szoruló szeretteinknek

Az aktív, mozgásukban nem akadályozott személyek számára is fontos, hogy esténként milyen ágyban hajtják álomra a fejüket. Egy rossz matrac vagy párna az egész napunkra, sőt mozgásszervrendszerünkre is rányomhatja a bélyegét.

betegagy

Azon betegek esetében, akik a napjuk nagy részét vagy épp egészét ágyban töltik, kiemelt jelentősége van a minőségi fekhelynek. A gyógyászati segédeszközök között számos, kifejezetten fekvő betegek számára tervezett ágyat találunk. Keressük meg a beteg számára a legideálisabb modellt, mert jelentősen javulhat az életminősége.

Miért nem jó a hagyományos ágy?

Az ágyban fekvő betegek ellátása kiemelt figyelmet igényel az ápolók részéről. Még a magatehetetlen betegek számára sem mindegy, hogy milyen testhelyzetben fekszenek. Az ápolók dolga is sokkal könnyebb, ha jól mozgatható a beteg. Ez pedig egy hagyományos ágy esetében nem biztos, hogy olyan egyszerű.

Fontos, hogy a beteg ágya kényelmes legyen és flexibilis, hogy a lehető legjobban személyre szabhassuk. Egy hagyományos kialakítású ágy esetében számos olyan funkció hiányzik, amely elengedhetetlen a betegek szakszerű ellátásához.

Ezért speciálisak a betegágyak

Fontos, hogy a betegágyak könnyen mozgathatóak legyenek. A legtöbb modell épp ezért kerekekkel ellátott, amelyek lehetővé teszik a beteg ággyal együtt történő mobilizálását. A speciális betegágyak különböző részei külön-külön beállíthatóak. Így minden testhelyzetben biztosítják a beteg kényelmét, illetve segítik őt a felülésben.

Emellett egyszerűbbé teszik az ápolók számára az ápolt személy ellátását, mozgatását, a napi higiéniai teendők elvégzését. A BükkösMed gyógyászati webáruház betegágyai között az egyszerűbb, funkcionális modellektől a kényelmi betegágyakon át számos termék elérhető. Ezekkel az ágyakkal jelentősen javíthatunk az ápolást igénylő beteg mindennapjain.

Fontos a megfelelő matrac

Természetesen a megfelelő ágy kiválasztása csupán az első lépés. Olyan matracot kell vásárolunk, amely méretében illik a betegágy keretébe, és igazodik funkcióihoz. Az ápolási ágyakhoz tartozó matracok között is többféle töltettel és huzattal készült terméket találunk. Az igazán kényelmes modellek követik a betegágy egyéni beállításait. Ezek a matracok segítenek valóban kényelmes pozícióban elhelyezkedni a betegeknek.

A vízhatlan huzattal ellátott matracok pedig ellenállnak a szennyeződéseknek és könnyen tisztíthatóak. Ha olyan matraccal rendelkezünk, melynek huzata átereszti a nedvességet, akkor a gumilepedők és matracvédők jelentenek megoldást.

Ügyeljünk a rendszeres átmozgatásra

Az ágyhoz kötött betegeknek a kényelmes fekhely mellett folyamatos átmozgatásra is szükségük van. Ha az állapotuk engedi, lehetőség szerint igyekezzünk aktív napokat biztosítani számukra. A felfekvéseknek, az izmok sorvadásának és egyéb szövődményeknek megelőzése szempontjából ez nagyon fontos.

Ez is érdekelhet: Újabb 260 ezer adag Pfizer-vakcina érkezett Magyarországra

Kapcsolódó hírek

Lezuhant egy vitorlázógép Dunakeszin egy 17 éves lánnyal a fedélzetén

Megvan Magyarország Szépe, Katzenbach Andrea az ország szépségkirálynője

Alvó betegeket fosztottak ki egy budai kórházban

Latorcai, miután a magyarok már csak meghalni, fertőzést összeszedni járnak állami egészségügybe: a kormány rendkívül elkötelezett az egészségügyi helyzet további (!) javítására

Vegyszerrel mérgezett élelmiszert hívott vissza a Tesco

Fagyasztott zöldbabot hívott vissza az Auchan

Meghalt a beteg, miután sóoldat helyett fertőtlenítő szert adtak neki

Néhány napon belül két nő is meghalt szülés után a Szabolcs-Szatmár-Bereg Vármegyei Oktatókórházban

Menekülnek a magyarok a fizetős egészségügybe – már akinek van rá pénze

Írd te a Röviden híreit! Szerkesztő-újságírót keresünk, részletek itt!