Elsodort a villámáradat egy autóst Győrszemerénél

Győrben és környékén több mint harminc helyszínre riasztották a katasztrófavédelem egységeit vasárnap délután a hirtelen lezúdult, nagy mennyiségű esővíz miatt.

Az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság tájékoztatása szerint Győrben a Vasvári Pál utcában egy egészségügyi intézmény két épületének alagsorában is ötven-hatvan centiméter magasan gyűlt össze az esővíz. Az Attila utca egyik társasházának pincéjében huszonöt centiméter magasan áll a víz, és az Áchim András utcában is esővíz öntött el egy épületet.

A Győrhöz tartozó Ménfőcsanakon így hömpölygött az áradat az utcákon:

Győrújbaráton a Kossuth utcában több pincében is fél méter magasan gyűlt össze az esővíz. Győrszemerén az Akácfa utcában egy épület pincéjében mintegy ötven köbméter víz gyűlt össze és a Kisfaludy utcában is egy pincét öntött el a víz, ami berendezési tárgyakat veszélyeztetett. A tűzoltók valamennyi helyszínen elkezdték eltávolítani a vizet a pincékből.

Győrszemerénél egy személyautót sodort el a víz, amelynek sofőrje nem tudott kiszállni. A győri hivatásos tűzoltók végül kivontatták a vízből a járművet.

A bejelentések folyamatosan érkeznek, a tűzoltók dolgoznak a károk felszámolásán.

Kapcsolódó hírek