Gazdaság

Brutális megszorítást jelentett be Varga Mihály, összeomlott a költségvetés

Belföld

Ügyvédjén keresztül üzent Orbán, fontos helyreigazítani valója akadt

Bulvár

Büdös bunkó: Kern András megint a járdára parkolt a szarjával

Ökölnyi jéggel, özönvízzel tarolta le a vihar az országot

Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott, letört faágakkal teli úton Budapesten, Wekerletelepen 2021. július 9-én.
Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott, letört faágakkal teli úton Budapesten, Wekerletelepen 2021. július 9-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Többfelé jelentős károkat okoztak a péntek esti heves zivatarok. A katasztrófavédelem tájékoztatása szerint este 9-ig már 150-nél is több riasztás érkezett hozzájuk a viharkárok miatt.

Budapesten a hirtelen lezúduló csapadék okozott fennakadást a közlekedésben. A Budapesti Közlekedési Központ pénteken kora este azt írta: az esőzés miatt a II., a III., a XI., a XII. és a XXII. kerületben, valamint a Belvárosban, a XVI. és a XVII. kerületben is korlátozásokat kellett bevezetni.

Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott úton Budapesten, a XIX. kerületben 2021. július 9-én.

Autók haladnak a felhőszakadás után esővízzel elárasztott úton Budapesten, a XIX. kerületben 2021. július 9-én.Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A XVI. és a XX. kerületben, valamint Szentendrén egy-egy épület teteje is kigyulladt villámcsapás következtében. Szabadszálláson és a főváros XVI. kerületében villámcsapás miatt kigyulladt fát is oltaniuk kellett a tűzoltóknak.

Kispesten az Időkép mérése szerint rövid idő alatt 50 milliméter csapadék hullott, melyet dió nagyságú jégeső is kísért. A csatornák nem bírtak az áradattal, több utcát is elárasztott a víz.

Csepelen akkora felhőszakadás volt, hogy az autók tengelyig gázoltak a villámáradatban:

Így hömpölygött le a víz az Ecseri úti metrómegálló lépcsőjén:

https://www.youtube.com/watch?v=0BtQ80SIjxk

Tatán mandarin méretű jégdarabok hullottak:

ÓRA INDUL(T) ⏰ AZ ELSŐ IGAZÁN HEVES ZIVATAROK ⚠ ⛈A délelőtti események csak a "bemelegítést" szolgálták ➡️ délután a…

Posted by Országos Meteorológiai Szolgálat on Friday, July 9, 2021

A legsúlyosabb károkat Magyarország egyik legszegényebb településén, a Baranya megyei Sellyén okozta a vihar. A Téma Baranya beszámolója szerint ökölnyi jéggel csapott le az ítéletidő, melynek következtében közel 200 ház vált lakhatatlanná a településen. Tetézi a bajt, hogy errefelé nem divat biztosítást kötni. Egyelőre fel sem lehet becsülni a károkat, és azt sem lehet pontosan tudni, hogy hány száz embert érint a katasztrófa.

Sellye! Pár perce házaknál cserép alig van,Szavakkal nem lehet leírni mi történt..Pusztitás mindenkinél ezuton is aki…

Posted by Csongor Gergely on Friday, July 9, 2021

Mukics Dániel, az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság szóvivője arról tájékoztatott, hogy a legtöbbször Budapesten, Komárom-Esztergom és Baranya megyében kaptak riasztást. Jellemzően letört faágak és kidőlt fák miatt, de számos helyen a felgyülemlett csapadék, illetve a jégeső is gondot okozott.

Zivatarok kialakulására szombaton elsősorban a Dunától keletre kell számítani, de a másodfokú (narancssárga), hevesebb zivatarok miatt kiadott riasztásokat az Országos Meteorológiai Szolgálat már elsőfokúra (citromsárgára) mérsékelte.

Halálos tragédia Budapesten

Elkapták az Andrássy úti Louis Vuitton-bolt kirablóit

Rengeteg pénzt találtak: vesztegetés gyanúja miatt őrizetbe vették egy fővárosi tankerületi központ vezetőjét

Menczer olyat posztolt a baloldali Magyar Péterről, hogy attól a női napszemüvege elindult a háborúba egy nadrágszíjjal

A Szuverenitásvédelmi Hivatalt is beveti a kormány Magyar Péter ellen, már ki is lettek röhögve

Saját egyházának tagjai jelentik fel Balog Zoltánt