Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Karácsony hadat üzent a középosztálynak: az adófizetőkön élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk

Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én.
Karácsony Gergely főpolgármester felszólal a Transparency International Magyarország konferenciáján egy VI. kerületi étteremben 2019. december 9-én. Fotó: MTI/Mohai Balázs

„Az adófizetők pénzén élősködő gazdagoknak biztosan nőni fog az adójuk”

– ezt írta Karácsony Gergely a Facebook-oldalán annak kapcsán, hogy a kormánypárti média az elmúlt napokban adóemeléssel riogat arra az esetre, ha jövőre Karácsonyék kerülnének hatalomba.

Budapest főpolgármester kitér arra is, hogy „a milliós fizetéssel rendelkezőktől többet várnak” majd, mert szerinte „közbotrány, hogy ma arányaiban ugyannyit szed vissza az állam egy ápolónőtől, mint egy bankigazgatótól”. Karácsony a rosszemlékű bankározó, kommunista-szagú szembeállításában arról már nem írt, hogy a „bankigazgató” bizonyára többet is tanult, többet tett azért, hogy bankigazgató lehessen, és az ápolónő nem azért keres kevesebbet, mert a bankár sokat keres, hanem mert az állam nem becsüli meg a munkáját. Arra sem tért ki, hogy a valódi gazdagok jellemzően nem bérből és fizetésből élnek, így a nagyobb összegű fizetések büntetőadóztatása valójában a középosztályt sújtaná.

Na, elkezdődött, a fizetett trollok megkapták a feladatot a Fidesztől, hogy adóemeléssel riogassanak.Nos, igen, nekik,…

Posted by Karácsony Gergely on Thursday, July 8, 2021

„Igazságos gazdaságpolitikát folytatunk, leszámolunk az állami korrupcióval, átlátható, kiszámítható viszonyokat teremtünk, összetartó társadalmat, ahol az 1 százalék többet fog beadni a közösbe, hogy a 99 százaléknak több jusson” – sorolta a demagógiákat Karácsony, egy ábrát is mellékelve, amely azt mutatja, hogy jelenleg melyik kormány terheli meg leginkább adókkal és járulékokkal a minimálbért.