Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Gyurcsányt és Szabó Tímeát is több millió forintra büntette a Házmester

Gyurcsánynál egy beszólás, Szabó Tímea esetében egy kínai Fidesz-zászló verte ki a biztosítékot.

Kövér László, az Országgyűlés elnöke záróbeszédet mond a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 14-én.
Kövér László, az Országgyűlés elnöke záróbeszédet mond a koronavírus gazdasági hatásaival kapcsolatos európai uniós gazdasági intézkedésekről szóló kormánypárti javaslat vitáján az Országgyűlés plenáris ülésén 2020. július 14-én. Fotó: MTI/Kovács Attila

Fegyelmi vétségek miatt Gyurcsány Ferenc fizetését (DK) egyhavi tiszteletdíjának megfelelő összeggel, mintegy 2,4 millió forinttal, Szabó Tímea (Párbeszéd) fizetését pedig négyhavi tiszteletdíjának megfelelő összeggel, több mint 9,6 millió forinttal csökkentette Kövér László házelnök.

A Parlament csősze azután sújtott le, hogy a DK elnök-frakcióvezetője még június 14-én a felszólalására reagáló Dömötör Csaba parlamenti államtitkár hozzászólását folyamatos bekiabálásokkal kísérte, és ezekkel többször felszólítás ellenére sem hagyott fel.

„Többször figyelmeztettem a képviselőt, hogy hagyjon fel a magatartásával. Gyurcsány Ferenc azonban ennek nem tett eleget, a figyelmeztetést többször is vitatta, végül miután megkértem arra, hogy felhívásaimat ne vitassa, tekintve, hogy a házszabályi rendelkezések alapján az ülést én vezetem, azt a sértő kijelentést tette, hogy „Elég szégyen ez Országháznak”

– panaszkodott szerdán kelt döntésében Kövér László.

Azt mertem a házelnök szemébe vágni, hogy szégyen, hogy ilyen elnöke van a Háznak. Erre ő most ezért pénzbírsággal…

Posted by Gyurcsány Ferenc on Thursday, July 1, 2021

A házelnök szerint Gyurcsány Ferenc magatartása „kirívó mértékben zavaró volt”, és a képviselő közbeszólása egyúttal az ülésvezetés kifogásolását is megvalósította! Ezért az Országgyűlés elnöke Gyurcsány Ferenc fizetésének a képviselő egyhavi tiszteletdíja összegével megegyező mértékű, azaz 2 421 600 forinttal történő csökkentését rendelte el.

Szabó Tímea kínai Fidesz-zászlója sem tetszett

Kövér László a Párbeszéd frakcióvezetőjének esetében azért rendelt el tiszteletdíj-csökkentést, mert Szabó Tímea az Országgyűlés június 15-i ülésnapján a napirend előtti felszólalására reagáló Dömötör Csaba parlamenti államtitkár hozzászólása közben felment a szónoki emelvényre és annak külső oldalára, az ülésterem felé kiterítve egy molinót helyezett el.

Ezen vörös körben a „FIDESZ” felirat, fölötte a Kínai Népköztársaság zászlajában található csillagok szerepeltek.

‼️ Most kaptam a levelet: Kövér László 9,6 millió forintra büntetett, amiért kitűztem a Fidesz-logóval összemontírozott…

Posted by Szabó Tímea on Thursday, July 1, 2021

A képviselő az ülést vezető elnök felszólítása ellenére sem távolította el a molinót, annak kifüggesztését követően visszatért üléshelyére, így az ülést vezető elnök a fegyelmi eljárás megindítását helyezte kilátásba – írta döntésében Kövér László.

Azt is a hozzátette: az eset miatt az államtitkár felszólalását félbe kellett szakítani, majd miután ismét szót kapott, hozzászólását a képviselő folyamatos bekiabálása kísérte, az ülést vezető elnök ismételt figyelmeztetése ellenére.

A házelnök ezért Szabó Tímea esetében elrendelte a képviselő fizetésének négyhavi tiszteletdíjnak megfelelő összeggel, 9 686 400 forinttal történő csökkentését.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz