Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Baleset

Súlyos baleset történt az M2-es autóúton

Matolcsy úgy tudja, egy ellenzéki győzelem drámai visszafordulást, gazdasági katasztrófát hozna

Az euró bevezetése pedig azért nem érdeke Magyarországnak, mert akkor nem fejlődnénk ennyire veszettül.

Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján az InterContinental Budapest szállóban 2020. március 10-én.
Matolcsy György, a Magyar Nemzeti Bank elnöke beszédet mond a Magyar Kereskedelmi és Iparkamara (MKIK) gazdasági évnyitóján az InterContinental Budapest szállóban 2020. március 10-én. Fotó: MTI/Koszticsák Szilárd

A jövő évi választás valójában arról szól, hogy képesek lesznek-e az Európai Unió intézményei – az Európai Egyesült Államokban hívő, balliberális magyar vezető csoporttal közösen – arra, hogy Magyarországot rövid úton bevigyék az euróövezetbe – erről írattak a héten cikket Matolcsy Györggyel a Magyar Nemzet propagandalap internetes oldalára.

A Magyar Nemzeti Bank elnökének zavaros érvelése szerint „a gyors euróövezeti csatlakozással bezáródik a hazai felzárkózás útja a fejlett világ felé”. „Ha nem, akkor folytathatjuk a nemzeti felemelkedést, a gazdasági felzárkózást és az EU megreformálásának 2010-ben megkezdett folyamatait” – vélekedik a szerző.

A jegybankelnök úgy tudja, az euró olyan német Európát teremtett meg – egy európai Németország helyett –, amitől mindenki, még maguk a németek is féltek.

Egy ellenzéki győzelem drámai visszafordulást és gazdasági katasztrófát jelentene Magyarország számára – jósolja a magyar jegybankelnök és látó.

„A még titkos, de szivárgó terv szerint vagy utcai anarchiával, vagy választási győzelemmel lehetne olyan népszavazást kiírni, ami az Alaptörvényt kijátszva bevinné az országot az eurózónába. Az eurózónából nem lehet kilépni, csak az EU-ból való kilépéssel, amit józan ember nem vállal: így válna véglegessé az euróval együtt Magyarország lemaradása is”

– magyarázta el a Matolcsy György a Magyar Nemzet olvasóinak.

Kapcsolódó friss hírek

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz

Kezd belegabalyodni a kormány, hogy a „csak ránk ható háború” vagy a kereskedők miatt drága az üzemanyag

Nagy Márton: a kormány felszólítja az üzemanyag-kereskedőket, hogy áraikat igazítsák a régiós átlaghoz

Orbán agya elborult: már a világ összes idei választásának megnyerésére készül

Gázolt az M2-es metró