Gyurcsány Ferenc bejelentette: történelmi csúcson a DK szavazóinak száma

Gyurcsány Ferenc bejelentette: történelmi csúcson a DK szavazóinak száma

Nagy az öröm a Demokratikus Koalíció háza táján, miután Gyurcsány Ferenc úgy számol, hogy már 950 ezer szavazójuk van, ez pedig történelmi csúcsot jelent a párt tíz éves történetében.

„A cél továbbra is az, hogy a többi ellenzéki párttal közösen leváltsuk jövőre a kormányt. Mi mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön!”

írta a DK elnöke, aki a Závecz Research felméréséből következtette ki a számot.

A cél továbbra is az, hogy a többi ellenzéki párttal közösen leváltsuk jövőre a kormányt. Mi mindent megteszünk, hogy ez sikerüljön!

Posted by Gyurcsány Ferenc on Saturday, June 26, 2021

A kutatás szerint ugyanis a DK a választókorú lakosság körében 11 (az ellenzéki pártok közül a Jobbik vezet 12 százalékkal), a biztos pártválasztóknál 17 százalékon áll, és hajszállal, de előzi a 16 százalékon álló Jobbikot.

Tény, hogy a Demokratikus Koalíciónak soha nem volt még ennyi szavazója. Országgyűlési választáson 2018-ban indultak először önállóan, akkor 308 161 szavazatot kaptak, és a voksok 5,38 százalékát gyűjtötték be. A 2019-es EP-választás már igazi sikernek számított, akkor Gyurcsányékra 554 286 szavazat érkezett, így több mint 16 százalékát söpörték be a voksoknak.

Kapcsolódó hírek