Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Halálos tragédia Budapesten

Egy NER-birtok miatt módosították az Országos Kéktúra útvonalát

A balatonhenyei kastély légifelvételen.
A balatonhenyei kastély légifelvételen. Forrás: Facebook/Hadházy Ákos

Balatonhenyén jelentősen módosították az ország egyik legrégebbi túraútvonalát, a hivatalos közlemény szerint „az optimálisabb túrázás érdekében”.

Hadházy Ákos független országgyűlési képviselő szerint viszont azért változott a Vaskapu-árok északi vége és Balatonhenye központja közötti szakasz, hogy a fideszes nagyemberekhez köthető „kastélyt” elkerülje a pórnép.

„A kastélyt Orbán Ráhel jobbkeze kezdte építeni, majd átkerült egy kft.-be, amelyet Tiborcz István egyik embere vezet, majd ez a kft. most elvileg Oszkó Péter érdekeltségébe került”

tárta fel a részleteket Hadházy. A politikus a helyiektől úgy értesült, az új útvonal ráadásul hosszabb és jóval kevésbé látványos.

Vajon Orbán Ráhel, Guller Zoltán vagy Oszkó Péter kérte az országos kéktúra furcsa módosítását? Balatonhenyén jelentősen…

Posted by Hadházy Ákos on Saturday, June 26, 2021

A balatonhenyei uradalomról az Átlátszó írt korábban részletesen. A cikkből kiderül, hogy a száz főnél alig több lakosú település a Káli-medence Tájvédelmi Körzet és a Balaton-felvidéki Nemzeti Park része, a beruházás Natura 2000-es védettségű területekkel van körülvéve, egy szakaszon az építkezéshez használt út a védett területbe bele is lóg. A kastély körül mulatópajta, fürdőház és tiszttartó házak is épültek.