Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Kormányközeli elemző: megvalósítási szakaszba lépett Gyurcsány Ferenc mesterterve

A Századvégnél úgy tudják, Gyurcsány ledarálja a szocialistákat, de Karácsony új pártját is megtalálták már.

Kiszelly Zoltán politológus, a C12 szakértői csoport tagja a CÖF-CÖKA budapesti sajtótájékoztatóján 2021. január 25-én.
Kiszelly Zoltán politológus, a C12 szakértői csoport tagja a CÖF-CÖKA budapesti sajtótájékoztatóján 2021. január 25-én. Fotó: MTI/Szigetváry Zsolt

Gőzerővel zajlik az ellenzéki összefogás bomlasztása a kormánymédiában: a megvalósítási szakaszba lépett Gyurcsány Ferenc mesterterve, hogy a DK legyen az egyedüli, de mindképpen a legerősebb párt a baloldalon, ehhez pedig le kell darálnia az MSZP-t – mondta a Magyar Nemzet propagandaújságnak Kiszelly Zoltán arról, hogy a szocialisták csütörtökön kizárták a pártból egykori elnöküket, Molnár Gyulát.

A kormányközeli Századvég politikai elemzések központjának igazgatója meg van győződve róla, hogy a DK elnöke azt akarja elérni, hogy az MSZP-nek ne legyen öt képviselője, azaz ne tudjon frakciót alakítani a következő Országgyűlésben. A jól értesült orbánista úgy sakkozik,

a szocialisták vezetése ezért beáldozza azon politikusait, akikkel kapcsolatban felmerülhet a gyanú, hogy átülnének a DK képviselőcsoportjába!

Az MSZP vezetése szerint ugyanis az általuk a Gyurcsány Ferencékkel kötött, a budapesti körzeteket érintő megállapodás nem kötelezte Molnárt arra, hogy a DK frakciójába üljön. A korábbi elnök viszont állítja: az ominózus megállapodásban szó szerint az szerepelt, hogy „az MSZP és a Párbeszéd tudomásul veszik, hogy Budapest 18. választókerületében Molnár Gyula képviselőjelölt a DK országgyűlési képviselőcsoportjához fog csatlakozni” – olvasható a Magyar Nemzet pénteki számában.

Kiszelly Zoltán „logikusnak nevezte” a lap „értesülését”, miszerint egy esetleges választási győzelem után az MSZP egyesülne a Párbeszéddel és az LMP-vel, az új párt pedig Karácsony Gergely 99 mozgalmán jöhetne létre a jelenlegi főpolgármester vezetésével.

Gyurcsány Ferenc akármit is csinál, odébb tesz egy üveg üdítőt vagy csupán készít egy három másodperces videót, azzal nagyobb figyelmet és érdeklődést vált ki, mint Karácsony Gergely bármivel – mondta a 99 mozgalom esélyeiről Kiszelly Zoltán a Magyar Nemzetnek.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz