Külföld

Itt a vége: Joe Biden visszalép az elnökjelöltségtől

Baleset

Meghalt egy vétlen autós utasa az M3-ason Mezőkeresztesnél

Oktatás

Bejelentették, szeptembertől ezeket tilos lesz bevinni az iskolába

Karácsony súlyos dolgokról kapott jelzést – mire készülnek a Fideszben?

Karácsony Gergely
Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere.

„Az elmúlt napokban több jelzés is érkezett hozzám, hogy a NAV új elnöknek konkrét, a kormány és a Fidesz számára kényes ügyek leállítása és kitakarítása lehet az egyik feladata. A történelem úgy látszik, ismétli önmagát: mindannyian emlékezhetünk az első Orbán-kormány idején Simicska Lajos akkori adóhatósági elnökhöz kötődő hosszú bájtok éjszakájára”

– írta Karácsony Gergely pénteki Facebook-posztjában, annak kapcsán, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön váratlanul bejelentette: lecseréli a NAV elnökét.

A NAV új elnöke júliustól Vágujhelyi Ferenc lesz, aki az első Orbán-kormány idején az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál volt vezető, majd amikor ismét a Fidesz került hatalomra, a NAV munkatársa volt 2010 és 2015 között, az utolsó két évben informatikai elnökhelyettesként.

A főpolgármester azt írja, a férfi az elmúlt évek egyik legpontosabban feltárt korrupciós ügyének egyik kulcsszereplője volt, „tegyük hozzá, a miniszterelnök vejének testvérével közösen”. Karácsony emlékeztet: az amerikai hatóságok tárták fel, hogy magyar állami szervek, köztük a NAV, súlyosan túlárazva, előre lezsírozott közbeszerzésekkel vásároltak Microsoft-szoftvereket. A dokumentumok kormányzati szereplőknek kifizetett kenőpénzekről is szólnak – írja Karácsony, hozzátéve: ennek az szoftverbeszerzésnek akkori informatikai elnökhelyettesként Vágujhelyi Ferenc, informatikai főosztályvezetőként pedig Tiborcz István testvére volt a kulcsfigurája. Vágujhelyinek akkor tehát mennie kellett a NAV-ból, ahova most elnökként térhet vissza.

Szinte minden nap újabb hír jelenik meg, ami azt igazolja, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány bukásra készül, ezért már…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, June 25, 2021

Karácsony az adatok, információk esetleges eltüntetésére vonatkozó fülesei kapcsán nyomatékosította:

„Már most szólok, hogy bárki, akinek a fejében megfordul, hogy az adóhatóság informatikai rendszerében turkáljon, aki netán ilyen megbízást ad, és aki netán ilyennek a végrehajtásában részt vesz, az bűncselekményt követ el.”

„Mindenki, aki adóvizsgálatot vagy költségvetési csalással kapcsolatos büntetőeljárást állít le, vagy kísérletet tesz, ugyancsak bűncselekményt követ el. Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok. Maradnak, és aki részt vesz ezekben, az bíróság előtt fog felelni a tettéért” – fenyegetett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltként induló Karácsony Gergely.

Ez is érdekelhet:
Tornádó pusztított Csehországban, többen meghaltak, rengeteg a sérült

Kapcsolódó hírek

Itt szakadhat le ma az ég: 7 megyére adtak ki másodfokú figyelmeztetést – térkép

Magyar Péter fontos pozíciót kapott az Európai Parlamentben 

Őrizetbe vettek egy újabb MSZP-s maffiózót, Óbuda alpolgármesterét

Ömlenek a Szerencsejáték-milliárdok a NER-es „művészekhez”, lakájokhoz, fideszes politikusok testvéreihez

Most már talán vége: harmadszorra is Karácsony Gergely nyerte a főpolgármester-választást

Súlyos hangfelvétel került elő Karácsony Gergelyről

Újraszámolták a szavazatokat, eldőlt Budapest sorsa

Karácsony Gergely kezdeményezi a főpolgármester-választás megismétlését

Karácsony Gergely: „Most akarják elcsalni a választást. Gyertek 6-ra az Alkotmány utcába!”