Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Szentkirályi Alexandra videón számolt be róla, hogy rettentő ostoba

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Karácsony súlyos dolgokról kapott jelzést – mire készülnek a Fideszben?

Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere.
Karácsony Gergely Budapest főpolgármestere.

„Az elmúlt napokban több jelzés is érkezett hozzám, hogy a NAV új elnöknek konkrét, a kormány és a Fidesz számára kényes ügyek leállítása és kitakarítása lehet az egyik feladata. A történelem úgy látszik, ismétli önmagát: mindannyian emlékezhetünk az első Orbán-kormány idején Simicska Lajos akkori adóhatósági elnökhöz kötődő hosszú bájtok éjszakájára”

– írta Karácsony Gergely pénteki Facebook-posztjában, annak kapcsán, hogy Varga Mihály pénzügyminiszter csütörtökön váratlanul bejelentette: lecseréli a NAV elnökét.

A NAV új elnöke júliustól Vágujhelyi Ferenc lesz, aki az első Orbán-kormány idején az Országos Nyugdíjbiztosítási Főigazgatóságnál volt vezető, majd amikor ismét a Fidesz került hatalomra, a NAV munkatársa volt 2010 és 2015 között, az utolsó két évben informatikai elnökhelyettesként.

A főpolgármester azt írja, a férfi az elmúlt évek egyik legpontosabban feltárt korrupciós ügyének egyik kulcsszereplője volt, „tegyük hozzá, a miniszterelnök vejének testvérével közösen”. Karácsony emlékeztet: az amerikai hatóságok tárták fel, hogy magyar állami szervek, köztük a NAV, súlyosan túlárazva, előre lezsírozott közbeszerzésekkel vásároltak Microsoft-szoftvereket. A dokumentumok kormányzati szereplőknek kifizetett kenőpénzekről is szólnak – írja Karácsony, hozzátéve: ennek az szoftverbeszerzésnek akkori informatikai elnökhelyettesként Vágujhelyi Ferenc, informatikai főosztályvezetőként pedig Tiborcz István testvére volt a kulcsfigurája. Vágujhelyinek akkor tehát mennie kellett a NAV-ból, ahova most elnökként térhet vissza.

Szinte minden nap újabb hír jelenik meg, ami azt igazolja, hogy a Fidesz és az Orbán-kormány bukásra készül, ezért már…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, June 25, 2021

Karácsony az adatok, információk esetleges eltüntetésére vonatkozó fülesei kapcsán nyomatékosította:

„Már most szólok, hogy bárki, akinek a fejében megfordul, hogy az adóhatóság informatikai rendszerében turkáljon, aki netán ilyen megbízást ad, és aki netán ilyennek a végrehajtásában részt vesz, az bűncselekményt követ el.”

„Mindenki, aki adóvizsgálatot vagy költségvetési csalással kapcsolatos büntetőeljárást állít le, vagy kísérletet tesz, ugyancsak bűncselekményt követ el. Senki ne bízzon abban, hogy nem maradnak utána nyomok. Maradnak, és aki részt vesz ezekben, az bíróság előtt fog felelni a tettéért” – fenyegetett az ellenzéki miniszterelnök-jelöltként induló Karácsony Gergely.

Kapcsolódó friss hírek

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten