Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Lecsap a forróság: szombattól hőségriasztást adtak ki

Maga Müller Cecília rendelte el a másodfokú intézkedését, egyelőre kedd éjfélig.

Fiatal nők hűsítik magukat a kánikulában a Szabadság téri szökőkútnál Budapesten.
Fotó: MTI/Kovács Attila

Rendesen rákapcsolt a nyár: fokozódik a meleg, az előttünk álló napokban marad a napos, záraz idő, elvétve lephet csak egy-egy zápor, zivatar.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése szerint pénteken túlnyomóan napos idő várható kevés gomoly- és fátyolfelhővel. Csapadékra az ország nagy részén nem kell számítani, a keleti határ közelében lehet egy-egy futó zápor. Csak kevés helyen élénkülhet meg a keleties szél. A legmagasabb nappali hőmérséklet 30 és 35 fok között alakul. Késő estére 19 és 25 fok közé hűl le a levegő.

A hét utolsó munkanapján a napi középhőmérséklet többfelé alakulhat 25 fok, legnagyobb eséllyel a Kisalföldön, a főváros térségében, valamint az Észak-Alföldön ennél magasabb is lehet. Emiatt több megyére figyelmeztető előrejelzést adtak ki:

figyelmeztetes-hoseg

Forrás: met.hu

Szombaton napos időre, többnyire kevés gomolyfelhőre számíthatunk. A Tiszántúlra esetleg besodródhat egy-egy zápor, zivatar, másutt csapadék nem lesz. Az északkeleti, északi szél néhol időnként megélénkül. Délután 31, 35 fok várható.

Kiadták az nyár első hőségriasztását

Szombattól hőségriasztás él, erről döntött csütörtökön Müller Cecília országos tisztifőorvos. A Nemzeti Népegészségügyi Központ és az Országos Katasztrófavédelmi Főigazgatóság közös közleménye szerint a tisztifőorvos szombaton 0 órától kedd éjfélig rendelte el másodfokú intézkedését.

A nagy hőség az egészséges szervezetet is megterheli, bárkinél okozhat egészségügyi panaszokat, kellemetlen közérzetet, dekoncentrációt. Különösen veszélyeztetettek a kisgyermekek, az idősek, valamint a szív- és érrendszeri betegségben szenvedők – figyelmeztetnek.

A bárki által igénybe vehető légkondicionált helyiségek listája ide kattintva (xls) érhető el.

Vasárnap többnyire gyengén felhős, napos időre számíthatunk, néhol zápor, zivatar előfordulhat. Mérsékelt marad a légmozgás. A hajnali 14, 22 fokról 31 és 35 fok közé emelkedik a hőmérséklet.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz