Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Vakáció, az év legcsodásabb időszaka

Hamarosan véget ér egy újabb tanév. Kezdetét veszi a vakáció, az iskolák pedig pár hétre ismét bezárják kapuikat. Felnőttként a legtöbbeknek jólesik visszagondolni erre az időszakra, hiszen a nyári szünetek oly sok élményt tartogattak! Idézzük fel kicsit a múltat, avagy miért imádtuk annyira a vakációt diákkorunkban!

Nincs több korán kelés

Kevés lehangolóbb dolog volt annál, mint amikor minden reggel a vekker éles hangjára kellett felébredni, és a szemünket kinyitva lassan tudatosult bennünk, hogy már megint iskolába kell menni. Pláne télen. Odakinn még sötét van, hideg van, mégis útra kell kelni.

A vakáció ideje alatt viszont ezt elfelejhettük. Akkor keltünk fel, amikor jólesett, napsütéssel és madárcsicsergéssel indult a nap, és otthon, kényelmesen megreggelizhettünk úgy, hogy közben nem kellett figyelni az időt.

Tengernyi szabadidő

Bár mindig akadtak olyanok a osztályban, akik szeptemberben mártírkodó arccal panaszkodtak, hogy ők mennyire unatkoztak a nyáron, de a többség azért nagyon is remekül tudta hasznosítani a rendelkezésre álló időt. Ilyenkor egész napokat el lehetett tölteni a barátokkal, de aki nem volt társasági ember, az olvashatott, belekezdhetett valamilyen új hobbiba, megtanulhatott főzni vagy barkácsolni, illetve kereshetett egy kis zsebpénzt.

A vakáció nagyszerű lehetőség volt rá, hogy végre időt szánjunk mindarra, amit a zsúfolt iskolai napirendbe nem lehetett beszorítani.

Nincs több menza

Tanév közben Anya finom főztje helyett a legtöbben kénytelenek voltunk beérni a menzai menüvel. Bár néha valóban akadtak finom fogások az étlapon, de abban azért a legtöbb gyerek egyetértett, hogy az itt kapott ebéd szinte mindig alul tudta múlni a várakozásokat.

Sokunkban még ma is élénken él az emlék, ahogyan sorban állunk műanyag tálcával a kezünkben (amilyeneket a Gasztronagyker oldalán is találunk), és várjuk, hogy a konyhás nénik kiadagolják az ételt a tányérokba.

muanyag-talca

Utána pedig sietni kellett elfoglalni a legjobb asztalokat, amik kellően messze vannak a tanárokétól, nehogy kihallgassák, amikor megbeszéljük, ki hogyan szokott puskázni a dolgozatoknál.

Nyáron szerencsére menzakoszt sem volt, kedvünkre csemegézhettünk az otthoni finomságokból, ráadásul még repetázni is lehetett.

Nyári táborok

A vakáció legjobban várt napjai kétségkívül azok voltak, amikor táborozni indultunk. Akár az iskola által szervezett “sima” táboron vettünk részt, akár valamilyen tematikus (edző, lovas, tánc, nyelvi stb.) tábor volt a program, a nagy többség számára ez volt a vakáció fénypontja.

Rengeteg vidám pillanat, új emberek, izgalmas programok, egész napos strandolás, játékok, versenyek, tábortűz, kirándulások… aki valaha részt vett egy ilyenen, az valószínűleg napestig tudná sorolni az élményeit, amik még évtizedekkel később is élénken élnek az emlékezetében.

Hiszen a nyári szünetek a gyermekkor meghatározó momentumai voltak, amikre felnőtt fejjel is mindig jólesik visszagondolni.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten