Belföld

Magyar Péter: beépített emberek is vannak közöttünk, nem indulunk a megyei közgyűlési listákért

Baleset

Kiderült, mi okozhatta a délelőtti vonatbalesetet Adácsnál

Belföld

Újra kiment a fényre Orbán Viktor, most itt bukkant fel nagy titokban, egy marék ember előtt

Hőszivattyúk kezelése online

Az energiamenedzsment egy fontos kérdés, mely ritkán működik a lehető legoptimálisabb módon némi beavatkozás nélkül. Egy okosotthon esetében elengedhetetlen, hogy a bonyolult rendszert egy arra kitalált eszköz kezelje.

hoszivattyu-vezerles

Hőszivattyú vezérlés

A célirányosan vezérelt hőszivattyúval elkerülhetjük a felesleges energiapazarlást. Ennek során pontosan annyi energia fog rendelkezésre állni, amennyire szükségünk van, és akkor, amikor szükségünk van rá.

Ezek a vezérlőszoftverek figyelembe veszik az Ön személyes igényeit, és mindent azokhoz igazítanak. Sőt, mind komplett rendszer, mind pedig egyetlen készülék esetén alkalmazhatóak. Nincs alsó határ, és a fejlesztés is igen egyszerű.

A vezérlési funkciókat könnyedén bővítheti, míg az egyes komponenseket bármikor összekapcsolhatja egymással, ezzel kiterjesztve a hálózatot. Ezek a megoldások igen modernek, ráadásul a jövő lehetőségeit is figyelembe veszik.

Magát a vezérlést több eszközre is rábízhatjuk, ám alapvetően két típust különböztetünk meg. Ezek az ISG, illetve KNX IP rövidítésre hallgató opciók, amelyek együttesen alkalmazva nyújtják a legjobb szolgáltatást.

Vezérlés az Internet-Service-Gateway rendszerrel

Az ISG, azaz Internet-Service-Gateway elve, hogy szinte bármilyen eszközről elérhető legyen. Ennek használatával a hőszivattyút nem csak egy falra szerelt eszközön keresztül, de akár asztali számítógépről, tabletről, laptopról vagy okostelefonról is szabályozhatja.

Ezen a rendszeren keresztül hozzáférést nyer a SERVICEWELT felülethez, mely magával a vezérléssel foglalkozik. Ezen a vadonatúj oldalon keresztül ellenőrizheti bármilyen távolságból, hogy rendben működik-e a szivattyú, valamint változtatásokat is eszközölhet.

A STIEBEL ELTRON folyamatosan frissíti ezt az interfészt, ezáltal bővítve azt újabb és újabb szolgáltatásokkal, valamint beköthető készülékekkel. Amint a vezérlő csatlakozott az otthoni hálózat routeréhez, a távolság már nem akadály.

A vezérlőn keresztül meg nem oldható probléma esetén sem szabad pánikba esni. A készülék kommunikációban áll a STIEBEL ELTRON ügyfélszolgálati központtal, akik rövid időn belül szakértő segítséget nyújtanak.

A KNX IP szoftverrel való vezérlés

Ez a szoftver lényegében a korábban részletezett ISG bővítése. Segítségével lehetségessé válik az épületfelügyeleti rendszer és a hőszivattyú vezérlés kommunikációja. A kényelmes vezérlés továbbra is fennáll, azonban jóval több optimalizációs műveletet hajthat végre.

Ha maga a hálózat már létezik, igen csekély ráfordítással megoldható ez a fejlesztés, akár utólag is. Amiatt sem kell aggódni, hogy esetleg a korábban megszokott ISG szabvány funkciói elérhetetlenné válnak. A KNX IP csak fejlesztés, semmilyen téren sem visszalépés.

A kommunikációt egy KNX IP router segítségével bonyolítja a rendszer, aminek használatával rendkívül egyszerűen csatlakoztathatjuk a KNX berendezéseket, beleértve az esetleges érintőpaneleket.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!