Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Bulvár

Magyar Péter elárverezi a „női” napszemüvegét, elképesztő összegnél tart a licit

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Hatékony és kíméletes hajszárítók, amelyek gondoskodnak hajkoronája egészségéről

Minden háztartásban szükség van egy megfelelően funkcionáló hajszárítóra, hiszen rendelkezzen hosszú vagy rövid hajjal, minden esetben ügyelni kell a frizura szárazon tartására, főleg a hidegebb időszakban.

hajszarito

Ugyan vannak, akik azt vallják, hogy jobb hagyni, hogy magától száradjon meg a haj, de abban az esetben, ha sietve kell elindulnia, vagy hideg idő uralkodik odakint, akkor nem érdemes ezzel a megoldással próbálkoznia, hiszen csak megbetegítheti magát. Manapság már számos olyan készülék elérhető a piacon, amely nem roncsolja a haj szerkezetét és megőrzi annak egészségét, csupán nagyobb figyelmet kell fordítani az ideális készülék kiválasztására.

Hogyan válassza ki a legideálisabb hajszárítót?

Számos hajszárító elérhető a BestMarktnál, de mégis a legnagyobb népszerűségnek örvendő márkák közé tartozik a BaByliss, a Braun, a Philips, a Remington, a Rowenta, a Sencor vagy az AEG. Mindenekelőtt meg kell vizsgálni a készülék teljesítményét. Általánosságban a hajszárítók 400 és 2600 watt között működnek.

Az 1200 wattos hajszárító már kényelmesen megszárítja a hajat, azonban az 1000 wattnál alacsonyabb értékkel rendelkező hajszárítókat érdemes kerülni, főleg abban az esetben, ha hosszabb hajjal rendelkezik.

Amennyiben hosszú és dús hajkoronát tudhat magáénak, akkor mindenképpen 2000 wattos hajszárítót kell beszereznie, hiszen gyorsabban és eredményesebben tudja megszárítani a haját, nem kell hosszú órákat a fürdőszobában töltenie.

A hajszárítók jellegzetességei

Hőmérsékleti fokozat tekintetében általában 1-8 közé esik, azonban leggyakrabban 2-3 fokozattal találkozhat a piacon, amely teljes mértékben megfelelhet az elvárásoknak. Amennyiben többen vannak a családban, akkor érdemesebb olyan készüléket választania, amely több fokozattal rendelkezik, hiszen mindenkinek más jellegű haja van – hosszú vagy rövid, vékony vagy vastag szálú, dús vagy ritkább.

A ventilátornak is különböző fokozatai vannak, amely 1-7-ig terjedhet, de leggyakrabban 2-3 fokozattal rendelkezik.

Azon készülékek, amelyek AC motorral felszereltek, sokkal hosszabb az élettartamuk, és nagyobb légáramot tudnak biztosítani hagyományos társaikkal szemben. A másik lényeges alkatrész a diffúzor, amely segít abban, hogy a haj sokkal dúsabbnak látszódjon annak köszönhetően, hogy megemeli a töveknél.

Vannak olyan hajszárítók, amelyek ionizáló funkcióval is rendelkeznek. A haj a hőhatás következtében töredezni kezdhet a hagyományos készülékek esetében. Azonban az ionizáló hajszárító negatív ionokat termel, és csökkenti a haj elektrosztatikus töltöttségét, amely miatt a haj természetes nedvességtartalma megmarad.