Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Belföld

Botrány a Széll Kálmán téri aláírásgyűjtésen, videón a bunkó fideszes

A Lithium akkumulátor kiemelt szerepe az okoskészülékek használata kapcsán

Lithium akkumulátor hiányában egyenesen elképzelhetetlen az, hogy bármilyen robotporszívó, feltörlő robot vagy többek között egy robotfűnyíró használata is az elvárt hatékonysággal történjen. Leginkább ezért is foglalkozunk külön cikkben a Lithium akkumulátorokkal.

okosrobot

Szót fogunk ejteni a Lithium akkumulátorok fontosságáról, a meghibásodás valószínűségéről, illetve a leginkább javasolt elvárásról abban az esetben, hogyha az akkumulátor már nem működik rendeltetésszerűen.

Miben mutatkozik meg a Lithium akkumulátor hozzáadott értéke a modern okosrobotoknál?

Természetesen maga a Lithium akkumulátor gondoskodik arról, hogy a szóban forgó robotporszívó, feltörlő robot vagy adott esetben a robotfűnyíró használata vezeték nélkül is hibátlanul működjön. Ahogy ez mondhatni bármilyen más akkumulátor esetében is elvárható.

A Lithium akkumulátorral szemben persze abszolút elvárásnak számít az is, hogy minél hosszabb ideig segítse elő a két feltöltés közötti használatot. Ideális esetben az okosrobot úgy tudja ellátni a rendszeres feladatait, hogy közben nem kell kiállnia a dokkolóállomásra a töltés miatt.

Mi a teendő, ha a Lithium akkumulátor működése kapcsán bármiféle rendellenesség mutatkozik?

Bármennyire is szeretnénk, a modern okosrobotok Lithium akkumulátorai még nem tartanak ott, hogy végtelen hosszúságú ideig bírják töltés nélkül. Úgyhogy előbb vagy utóbb számítani kell arra, hogy a hatékonyságuk szép lassan elkezd csökkenni.

Aztán ez a fajta visszaesés szép lassan elkezd komolyabb mértéket ölteni, egészen odáig, hogy a Lithium akkumulátor már nem lesz képes gondoskodni az energiaellátásról. Amennyiben ezt a folyamatot vesszük észre, akkor célszerű minél hamarabb felkeresni egy megbízható szakszervizt.

A szerviz munkatársaitól kérjük azt, hogy végezzenek el egy állapotfelmérést magán a Lithium akkumulátoron. A kérdés pedig leginkább az lesz, hogy van-e racionalitása az akkumulátor javításának, vagy pedig egyértelműen a csere jelenti a kézenfekvő megoldást.

Praktikus szempontok az okosrobot Lithium akkumulátorának beszerzéséhez

Természetesen a legfontosabb tényező mindenképp az, hogy a robotporszívóval, a feltörlő robottal vagy pedig a robotfűnyíró típusával kompatibilisnek számító Lithium akkumulátor mellett tegyük le a voksunkat.

Az sem lényegtelen, hogy maga az akkumulátor mindenképp megbízható forrásból származzon. Hiába is olcsóbb egy-egy kétes eredetű Lithium akkumulátor, a minőséget és megbízhatóságot érintő kérdések miatt sokkal több kockázattal járhat a beszerzése, mint amit a beszerzési áron nyerhetünk.

Úgyhogy célszerű csakis megbízható forrásból származó és persze a készülékünkkel kompatibilis Lithium akkumulátor beszerzésére törekednünk. Ha így teszünk, jó eséllyel ismét hosszú időre megoldjuk a működtetés ügyét.

Kapcsolódó friss hírek

„Ez a kormány gyermekbarátnak hazudja magát” – Több ezer emberrel tüntetett Magyar Péter a Belügyminisztérium előtt

Beszakadt az úttest egy parkoló autó alatt Budapesten

Mentővel ütközött egy autó a Nagykörúton

Megszólalt Áder János, talált valamit a mobiltelefonokban

„Megöllek!” – Székkel verte össze a tanárnőjét egy 9. osztályos az egyik szolnoki iskolában

Megtámadták a Kétfarkúak jelöltjét Kecskeméten