Bors: havi egymilliót is lehet keresni pincérként a Balatonnál

Igaz, a vendégek még csak lézengenek, félő, hogy a védettségi igazolvány miatt gyengébb lesz az idei szezon.

Bors: havi egymilliót is lehet keresni pincérként a Balatonnál
Fotó: MTI/Varga György

Nehéz pincért, szakácsot, személyzetet találni idén a Balatonhoz, mivel a munkaerő egy része a koronavírus-járvány miatt elhagyta a pályát.

A témával kapcsolatban a Bors beszélgetett néhány vendéglátóssal, akik azt mondták: vannak, akik kivárnak, félnek feladni biztos állásukat és beleugrani a vendéglátózásba. Egy pár, aki egy tóparti étteremben pincérként dolgozik pedig azt mondta, igencsak megérné a magyar tengernél munkát vállalni.

„Havi egymilliót is meg lehet keresni, mondjuk dolgozni is kell érte, de heti egy szabadnap fixen van”

– mesélte Félix és Zsuzsa. Elárulták, ők Erdélyből érkeztek, az étterem fizeti a szállást, étkezési lehetőséget is biztosít, egyelőre viszont nincs sok munka, mivel kevesen vannak még a vendégek.

„Egyre később indul a szezon, de azon vagyunk, hogy behozza magát” – ezt már Hegyi Károly üzletvezető nyilatkozta a lapnak, aki a Petőfi sétányon visz egy éttermet. Elmondása szerint külföldiek még nincsenek, egy-két amerikaival találkoztak. Hozzátette, kicsit tartanak attól, hogy a védettségi igazolvány miatt gyengébb lesz a szezon a tavalyihoz képest, de bízik benne, hogy még sokan kérik az oltást.

Kapcsolódó hírek