Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Belföld

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Ocsmány dolog derült ki Galla Miklósról, ezért nem kap Karinthy-gyűrűt

A humorista elismerte: elővette a farkát a színpadon, és a bőrt is felhúzta rajta.

Ocsmány dolog derült ki Galla Miklósról, ezért nem kap Karinthy-gyűrűt
Fotó: Facebook/Galla Miklós

Nagy port kavart a napokban, hogy bár még februárban úgy volt: Galla Miklós kapja idén a humoristáknak járó, legmagasabb elismerésnek számító Karinthy-gyűrűt, az MTVA végül meggondolta magát. Az indoklás szerint ugyanis a humorista

közelmúltbéli tevékenysége nem egyeztethető össze a közmédia, valamint a Karinthy-gyűrű-díj értékrendjével, szellemiségével”.

A homályos magyarázatot egy, a művész által az Indexhez eljuttatott levél igyekszik pontosítani, amelyből az derül ki, hogy valójában azért vonhatták vissza a díjat, mert nemrég Galla egy fellépésén mindenki megdöbbenésére

előadás közben elővette a nemi szervét, és fel is húzta rajta a bőrt.

Bár előre jelezte, hogy „megmutat valamit”, azt hitték, hogy csak a fenekét fogja közszemlére tenni egy kivágott alsógatyában, és nem készül másra. A mutogatósdiról a hely felvételt készített, és állítólag nagy volt a felháborodás a nézők között is.

Galla Miklós az Indexnek elismerte, hogy tényleg ezt művelte a színpadon, de úgy véli, „ez nem lehet a valódi indok” arra nézve, hogy a Karinthy-gyűrűt visszavonták tőle, mert három éve is meztelenkedett, arról is van felvétel, illetve öt éve és tíz éve is. Az ilyesmi egyébként szerinte „része a művészetének”, és amúgy is, más előadók is vetkőznek.

Benkő Balázs, a Fészek Kulturális Klub művészeti vezetője is megerősítette a lapnak a történteket, de hozzátette, húsznál kevesebb néző volt a nézőtéren, és mind nagykorúak voltak. Véleménye szerint Galla vetkőzése része volt annak, a műsorában szereplő erős társadalomkritikának, amely az ötvenes férfiak kapuzárási pánikjára hívja fel a figyelmet. Galla Miklós egyébként május 18-án volt 62 éves.

Kapcsolódó friss hírek