Kifütyülték és fújolták a magyar szurkolók a letérdelő ír játékosokat

A hazai aranylábúak pedig az egyezményessé lett gesztus helyett inkább a mezüket fogdosták.

A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. Magyarország-Írország 0-0.
A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. Magyarország-Írország 0-0. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Írország ellen játszotta a foci Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzését a magyar válogatott. A meccs első – és talán legjelentősebb – említésre méltó eseménye még a kezdő sípszó előtt történt.

Az MLSZ hétfői közleményében már előre jelezte, hogy a magyar játékosok az írekkel ellentétben nem fognak térdre ereszkedve tiltakozni a kirekesztés és a rasszizmus ellen, ahogy az mostanában a mérkőzések előtt szokás, és ez így is lett. A térdelés helyett focistáink rámutattak a mezükön látható „rescpect” feliratú felvarrásra.

A magyar közönség „nemzeti érzelmű” része sem díjazta az írek gesztusát: az élő közvetítésbe is rendesen behallatszott, ahogy kifütyülték és fújolták az ellenfél játékosait.

A meccs egyébként 0-0-val végződött. Marco Rossi szövetségi kapitány az MTI-nek azt nyilatkozta,

„komoly lépést tettünk előre a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, de a várt eredmény, a győzelem ezúttal elmaradt, de legalább a veretlenségi sorozatunk folytatódott. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak”.

A magyarok olasz szakvezetője szerint az Eb-n más taktikára kell számítani a válogatottól. A magyar csapat ellenfele a csoportmeccsek alatt Portugália, Franciaország és Németország lesz.

Kapcsolódó hírek