Életmód

Megszűnik egy kedvelt tévécsatorna Magyarországon

Belföld

Súlyos dolgokat állít Dúró Dóráról és Kocsis Mátéról Magyar Péter

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Kifütyülték és fújolták a magyar szurkolók a letérdelő ír játékosokat

A hazai aranylábúak pedig az egyezményessé lett gesztus helyett inkább a mezüket fogdosták.

A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. Magyarország-Írország 0-0.
A magyar válogatott játékosai a Magyarország - Írország barátságos labdarúgó-mérkőzés után Budapesten, a Szusza Ferenc Stadionban 2021. június 8-án. Magyarország-Írország 0-0. Fotó: MTI/Illyés Tibor

Írország ellen játszotta a foci Eb előtti utolsó felkészülési mérkőzését a magyar válogatott. A meccs első – és talán legjelentősebb – említésre méltó eseménye még a kezdő sípszó előtt történt.

Az MLSZ hétfői közleményében már előre jelezte, hogy a magyar játékosok az írekkel ellentétben nem fognak térdre ereszkedve tiltakozni a kirekesztés és a rasszizmus ellen, ahogy az mostanában a mérkőzések előtt szokás, és ez így is lett. A térdelés helyett focistáink rámutattak a mezükön látható „rescpect” feliratú felvarrásra.

A magyar közönség „nemzeti érzelmű” része sem díjazta az írek gesztusát: az élő közvetítésbe is rendesen behallatszott, ahogy kifütyülték és fújolták az ellenfél játékosait.

A meccs egyébként 0-0-val végződött. Marco Rossi szövetségi kapitány az MTI-nek azt nyilatkozta,

„komoly lépést tettünk előre a Ciprus elleni mérkőzéshez képest, de a várt eredmény, a győzelem ezúttal elmaradt, de legalább a veretlenségi sorozatunk folytatódott. Nem tehetek szemrehányást a játékosaimnak”.

A magyarok olasz szakvezetője szerint az Eb-n más taktikára kell számítani a válogatottól. A magyar csapat ellenfele a csoportmeccsek alatt Portugália, Franciaország és Németország lesz.

Kapcsolódó friss hírek

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten

Orbán Viktor a kolostorkájában fogadta Irakli Kobakhidzét

Rémhír terjed a TikTokon a betétek befagyasztásáról, az MNB feljelentést tesz