Bulvár

Sokkoló: 14 év után visszatér a Győzike Show, itt lesz látható

Baleset

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Belföld

Magyar Péter üti-veri Orbán Viktort, saját követői is kinevetik a miniszterelnököt

Magyarország „nagy barátjával” találkozott Orbán Viktor

Orbán Viktor és Edi Rama albán kormányfő 2021. június 8-án Budapesten.
Orbán Viktor és Edi Rama albán kormányfő 2021. június 8-án Budapesten. Fotó: Facebook/Orbán Viktor

Magyarország teljes mértékben elkötelezett amellett, hogy támogassa Albániát az európai uniós tagság mielőbbi elnyerésében – mondta Orbán Viktor miniszterelnök kedden Budapesten, a Karmelita kolostorban, miután Edi Rama albán kormányfővel tárgyalt.

Az MTI tájékoztatása szerint a találkozót követően angolul(!) tett sajtónyilatkozatában Orbán Viktor arról magyarázott:

Magyarország nemcsak szimpátiából támogatja Albánia EU-tagságát, hanem azért is, mert ez áll az érdekében. Tagsági perspektíva nélkül nem lehet szavatolni a kontinens biztonságát sem politikai, sem gazdasági szempontból

– mondta.

A miniszterelnök „zseniális” angol nyelvtudását és vicces akcentusát ismét megcsillantva angolul mondta alá a szöveget Facebook-videójára is, amelyben bemutatta rajongóinak Magyarország nagy barátját:

Európa biztonsága a Balkánon kezdődik. Albánia miniszterelnökével egyeztettünk migrációról, az EU bővítéséről és a gazdaság újraindításáról

Európa biztonsága a Balkánon kezdődik. Albánia miniszterelnökével egyeztettünk migrációról, az EU bővítéséről és a gazdaság újraindításáról // We discussed migration, EU enlargement and economic restart with the Prime Minister of Albania

Posted by Orbán Viktor on Tuesday, June 8, 2021

Azt is elmondta, albán kollégájával már régóta együttműködik, hiszen Edi Rama három egymást követő választáson győzött. Ez nagyon különleges az európai politikában – mutatott rá, gratulálva albán partnere sikeréhez.

A miniszterelnök kijelentette: nincs nagyobb politikai nézetkülönbség a két ország között, és a legfontosabb, hogy Magyarország kiáll amellett, hogy Albánia megkapja az uniós tagságot.

A gazdasági kapcsolatokról szólva Orbán Viktor az OTP albániai jelenlétét nevezte az együttműködés zászlóshajójának. A tapasztalatok azt mutatják, hogy ha van egy ilyen nagyobb befektető, akkor a többiek is követik – közölte.

Edi Rama köszönetet mondott Magyarországnak az Albánia európai integrációjához vezető úton nyújtott támogatásért. Régi barátság köti össze a magyarokat és az albánokat, és a két ország együttműködését tovább kell erősíteni – hangoztatta. Arról is beszélt, hogy országa nemcsak a gazdasági, hanem az oktatási és a kulturális kapcsolatok építésében is szeretne együtt dolgozni Magyarországgal.

Kapcsolódó friss hírek

110 ezerhez közelít a külföldön dolgozó magyarok száma

Nagy baleset az M7-es autópályán, Balatonvilágosnál

Holttestet találtak az utcán Szentesen

Elképesztő pénzért kelt el Magyar Péter „női” napszemüvege

Aláírásgyűjtő aktivistákat vertek meg Budapesten

Busz és villamos karambolozott Budapesten