Orbán: „Meg fogja találni a vírus az utolsó embert is, aki nem védett”

A kormányfő szerint „tudományos tény, hogy ez a vírus nem fog elmenni”.

Orbán Viktor miniszterelnök brit partnerével, Boris Johnsonnal folytatandó londoni találkozójára indul a Liszt Ferenc-repülőtérről 2021. május 28-án.
Orbán Viktor miniszterelnök brit partnerével, Boris Johnsonnal folytatandó londoni találkozójára indul a Liszt Ferenc-repülőtérről 2021. május 28-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Benko Vivien Cher

Hosszú idő után először ezer alá csökkent a koronavírus-fertőzés miatt kórházban ápolt betegek száma és százezer alatt van az aktív betegeké – közölte Orbán Viktor pénteken a Kossuth rádió propagandaműsorában.

A miniszterelnök azt mondta: a kórházban ápoltak közül 121-en vannak még lélegeztetőgépen. A jelenleg is aktív fertőzöttek száma 84 719, ők tehát még nem tudnak dolgozni, veszélyben az egészségük, van, aki az életéért küzd.

A kormányfő közölte: csütörtökön 25 ezer ember kapta meg az első védőoltását, 117 ezren pedig a másodikat. Ezek jó hírek, de további mintegy hárommillió felnőtt még nincs beoltva Magyarországon, márpedig „tudományos tény, hogy ez a vírus nem fog elmenni”.

Sokan tévesen gondolják, hogy ha nincsenek beoltva, akkor megúszhatják a megfertőződést.

„Meg fogja találni a vírus az utolsó embert is, aki nem védett”, márpedig a saját és a családunk egészségét csak a védőoltással óvhatjuk meg

– magyarázta Orbán Viktor.

Kapcsolódó hírek