Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Gazdaság

Súlyos benzindrágulás jön pénteken, de a dízelesek örülhetnek

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Operatív törzs: köszönjük a lakosságnak a védelmi intézkedések betartását

Müller Cecília országos tisztifőorvos (k),  Vekszler Péter orvos ezredes (j) és Pidem Szilvia tartalékos zászlós (b) társaságában a honvédség oltóbuszánál Faddon, művelődésin ház udvarán 2021. május 25-én.
Müller Cecília országos tisztifőorvos (k), Vekszler Péter orvos ezredes (j) és Pidem Szilvia tartalékos zászlós (b) társaságában a honvédség oltóbuszánál Faddon, művelődésin ház udvarán 2021. május 25-én. Fotó: MTI/Kiss Dániel

A védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata vasárnap lépett életbe, köszönjük a lakosságnak a védelmi intézkedések betartását, a türelmet, az együttműködést – mondta a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a keddi online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert elmondta: szombaton megtörtént az ötmilliomodik, koronavírus elleni oltóanyag első dózisának beadása, így Pintér Sándor belügyminiszter az operatív törzs vezetőjeként közigazgatási hatósági határozatban megállapította, hogy a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata május 23-án hatályba lép.

Nagy utat tettünk meg november óta, amikor a koronavírus-járvány második hullámában a védelmi intézkedések bevezetése mellett döntött a kormány. Az, hogy a koronavírus-járvány harmadik hullámának vége felé járva, a védelmi intézkedések lépcsőzetes feloldásának ötödik fokozata hatályba léphetett, mindannyiunk közös eredménye – mondta az alezredes. Hozzátette: ebben a legnagyobb szerepe a lakosságnak volt, ezért köszönik a védelmi intézkedések betartását, a lakosság türelmét, együttműködését.