Orbán: a harmadik hullámot letörtük, lényegében le is győztük!

Ahogy várható volt, ismét, már megint „levittük a vírust a birkózószőnyegre”.

Orbán: a harmadik hullámot letörtük, lényegében le is győztük!

A járvány harmadik hullámát letörtük, lényegében le is győztük – mesélte Orbán Viktor a szokásos péntek reggeli Kossuth rádiós propagandaműsorában, miközben arról egy szót sem szólt, hogy Magyarországon annyian haltak meg a járványban, hogy azzal hazánk a világ legrosszabb országai között szerepel.

A kormányfő azt mondta, a beoltottak száma 4 898 866, a hétvégén minden bizonnyal elérjük az ötmilliót, ez korszakhatár a járvány elleni védekezésben. Ez egész Európában az első vagy második legjobb arány, Magyarország védettebb és biztonságosabb mint a többi ország – magyarázta a számára kedvező statisztikát, mintha ez az elhunytakat visszahozná.

Orbán Viktor azt is közölte: amint az oltottak száma eléri az ötmilliót, megszűnik a kijárási tilalom, a vendéglátóhelyek és üzletek kötelező zárási időpontja, a közterületi maszkviselés, az egyéni és csapatsport korlátozás nélkül végezhető a szabadban. A bejelentett változásokról itt írtunk bővebben.

Emlékezetes, Orbán Viktor a második hullám idején is hasonló győzelemről számoltba a híveinek, akkor azt bizonygatta, hogy „megfékeztük a második hullámot, már földharc van, levittük a birkózószőnyegre”, igaz, azt is állította korábban, hogy „mindenkit meg fogunk gyógyítani, aki elkapja a betegséget”.

Ezek is érdekelhetnek