Bűnügy

Sokkoló részletek derültek ki a szamosújlaki tragédia kapcsán, gyermekek is érintettek

Külföld

Részleteket közöltek Robert Fico merénylőjéről

Bűnügy

Brutális verekedés volt Budapesten az Örs vezér téren, nyakon szúrtak egy férfit

Prémium kések a konyha ördögének!

Prémium kések a konyha ördögének!

Mindenki számára fontos, hogy a megfelelő eszközt vegye a kezébe, amikor a konyhában dolgozik. De be kell, hogy valljuk, egy szakképzett szakács talán még inkább komolyabban veszi a kérdést, hiszen az eszköz minősége kihat majd munkájának eredményére is.

Ennek okán például kizárólag olyan késeket szerez be, amelyek segítségével gyorsan és precízen dolgozhat. Szóval, ha te magad is szakács vagy, esetleg ismersz olyat, aki a szakmában dolgozik, akkor most szerencséd van. A következő cikkben igazi prémium késeket mutatunk neked, amelyek semmi esetre sem fognak csalódást okozni!

Amikor mindened a munkád

Amikor mindened a munkád, hamar elrepül az idő, azonban az önfeledt főzés mellett bizony egyszerre tudatosnak is kell lenni. Egyértelmű az is, hogy az egyes munkafolyamatok különböző eszközöket igényelnek. A kések kínálata manapság szerencsére igen széles, így te sem szenvedsz majd hiányt semmiből.

Ha már késekről beszélünk, meg kell említenünk a funkcionalitás elvét is. De mit is takar ez a fogalom? Azt, hogy a különböző típusú késeket más és más célra használjuk fel. Ez a profizmus mellett némi biztonságot is nyújt a konyhában tevékenykedő személynek.

A kések sokoldalúsága

Ahogy azt te is tudod, számos fajta kés létezik. Éppen ezért már a vásárlás során is a felhasználás céljára kell alapoznunk. “Nem keverhetjük a szezont a fazonnal.”

A hentes, böllér szakma eszközeit például nem éppen egy leves előkészítéséhez, főzéséhez tervezték, de ugyanúgy a konyhai tevékenységre szánt darabokat is csak a saját területükön érdemes alkalmazni.

A kések kínálatában is eltérő változatokkal találkozhatsz, mint amilyen a kenyérvágó kés, az osztriga kés, a sajtkés, a lazackés, a szakácskés vagy a cukrászkés.

Amennyiben te is tudod, hogy döntő jelentőségű a minőség, akkor a Kések Ollók Webáruház konyhakésszettjei közül kiválaszthatod azt, ami méltó rangodhoz és tehetségedhez.

Mennyire lehet prémium egy kés?

Az igazi szakácsok szinte csak ilyen késekkel dolgoznak, nem úgy, mint a háziasszonyok, akik évekig tárolják a fiókban azokat, hátha valamilyen fontos alkalom esetén bevethetőek lesznek.

A prémium kések mindkét esetben hasznosak. Egy különleges vacsora előtt, a laikusok számára sem mindegy, hogy mivel dolgoznak, különösen akkor, ha egy komplett menüsor elkészítésével kell szembenézniük. A vacsora után pedig eldicsekedhetnek prémium eszközeikkel; “igen, ennek segítségével készítettem elő mindent!”.

A profi szakácsok pedig tudják, hogy munkájuknak valamilyen következménye van. Elterjedt körükben például a prémium japán késkészlet. Ennek minden darabja Micro-Carbide rozsdamentes acélból készül, markolatuk pedig az ún. fekete canvas micarta anyagból. Egyszerre 6-7 kés is megtalálható a szettben, hogy valódi kulináris élménnyé varázsolják a főzést.

Kapcsolódó friss hírek

Írd te a Röviden híreit!

Szerkesztő-újságírót keresünk, jelentkezz!