A hőszigetelt lineáris ajtórendszerekről

A hőszigetelt lineáris ajtórendszerekről

A record THERMOCORD fantázianévre hallgató terméke – ahogyan azt a neve is sejteti – kiváló hőszigetelésű. Ezt a tematikusan elválasztott keretprofiljának köszönheti.

Az építési termékek használhatóságának felmérésére szakosodott, minden tekintetben mértékadó ift Rosenheim szerint 1,4 W / m2 K hőátadási tényezőt (UD) képes elérni egy kifejezetten arra tervezett, szigetelőüveggel összekapcsolva, átlagos ajtóméretet alapul véve.

Mitől különleges a THERMCORD?

Akár bel-, akár kültéri ajtóként is alkalmazható. Elsősorban akkor érdemes számításba venni a record ezen termékét, ha nagy a hőmérséklet különbsége a beltér és a kültér között. Igaz ez akkor is, ha ez az állapot csupán átmenetileg áll fenn. Akár az a cél, hogy a THERMCORD meleg levegőt tartsa benn, akár az, hogy megmaradjon egy forró nyári napon egy kellemes hűvös hőmérséklet az adott épületben, a kialakításnak köszönhetően mindkét eset megoldható.

A THERMCORD a tekintetben emelkedik ki a piacon kapható rendszerek közül, hogy a specifikus tulajdonságokat már a projekt kezdetétől szem előtt tartva zajlott a fejlesztés, figyelembe véve azt, ami kulcsfontosságú az ajtórendszerként való használat kapcsán. Alapszerkezetét a homlokzati felépítés alapján alakították ki.

Bár külsőleg nem tér el szignifikánsan más termékektől, a hőtartó képessége igazán meggyőző. A THERMCORD beleillik a fő koncepcióba, a régi berendezések helyettesítése céljából, valamint a szokásos ajtórendszerek kiegészítéseként is praktikus alkalmazni.

A THERMCORD előnyei

A THERMCORD használatának egyik fő előnye, hogy az érte kifizetett összeg hamar megtérül. A termikus gát meglepően hatékony a mindössze 38 mm mély ajtóprofil ellenére. A hagyományos tolóajtókhoz optikailag jól idomul.

Automata ajtók használatakor is zökkenőmentes az összehangolás. A klasszikus record hajtómű összes előnye érzékelhető, a kezelési mód pedig nem tartalmaz kellemetlen újdonságokat.

A record termékének kezelési módja

A THERMCORD egy vadonatúj termék. Kezelhetősége kapcsán fontos tudni, hogy a meghajtás, a vezérlés és a működtetés is a record system 20, már ismert és jól működő alkotóelemeiből áll.

A vevők számára kevés e tekintetben a szembetűnő újdonság. A működtetés menüvezérelt, record BDE-D vezérlő képernyővel megy végbe. A karbantartási költségek nem számottevőek, sőt, kifejezetten alacsonyak. A zajkibocsátás minimális, köszönhetően a record STA 20 sorozatú, tolóajtó-meghajtókból származó vezérlőelemeknek, amelyek már több százezer alkalommal bizonyítottak.

Szinte kézzel fogható azonban a különbség a légkondicionálási költségekre, valamint a fűtésre szánt összeg tekintetében, pozitív értelemben.

Kapcsolódó hírek