Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Baleset

Milliárdos exdiplomata csapódott a földnek Besenyei Péter korábbi repülőjével

Baleset

Patkány rágott meg egy alvó kisbabát Ócsán

Karácsony Gergely is ráfanyalodott végül a miniszterelnök-jelöltségre

Ezzel ő lett az ötödik ellenzéki miniszterelnök-aspiráns.

Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án.
Karácsony Gergely megválasztott főpolgármester első nemzetközi sajtótájékoztatóján a VIII. kerületi Patyolat Bárban 2019. október 16-án. Fotó: MTI/Mónus Márton

Karácsony Gergely miniszterelnök-jelöltként elindul az ellenzéki előválasztáson: a budapesti főpolgármester szombat reggel a Facebook-oldalán jelentette be a hírt.

A politikus gyermekkori lakhelyéről, Nyírtassról jelentkezett be.

Hazajöttem. Fontos dolgot szeretnék mondani nektek.

Hazajöttem. Fontos dolgot szeretnék mondani nektek.

Posted by Karácsony Gergely on Friday, May 14, 2021

Karácsony Gergely úgy fogalmazott, „egy életünk van és egy hazánk”, ő pedig az élete elmúlt bő tíz évét igyekezett a hazája szolgálatába állítani.

Mostani döntését azzal indokolta, hogy úgy érzi, a hazája nagy bajban van, és a sok baj közül talán az a legfontosabb, hogy Magyarországot „egyre kevésbé érezzük a közös hazánknak”. Egyre kevésbé érezzük azt, hogy Magyarország egy és oszthatatlan, egyre inkább azt érezzük, hogy a hazánk végletekig megosztott – jelentette ki a főpolgármester, hozzátéve: elsősorban azt a célt szeretné szolgálni, hogy Magyarországot újraegyesítsék.

A bejelentéssel Karácsony régóta tartó agóniájának végére került pont: korábban többször beszélt róla, hogy ő aztán nem lesz miniszterelnök, majd később már azt sejtette, hogy talán mégis, végül pénteken a Párbeszéd küldöttgyűlése „felkérte”, hogy induljon el az ellenzéki előválasztáson.

Budapest főpolgármestere ezzel az ötödik ellenzéki miniszterelnök-aspiráns Dobrev Klára, Jakab Péter, Márki-Zay Péter és Fekete-Győr András mellett.