Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Belföld

Orbán Viktor tombol a Facebookon, elege van mindenből

Baleset

Agyonlőtte magát egy középiskolás Nagyatádon

30 fokos strandidő jön pár napon belül, mutatjuk az előrejelzést

A jövő hét második felében azonban ismét várható eső, zápor, zivatar is.

Kutya hűsíti magát egy szökőkút vizében a kánikulában a budapesti Szabadság téren 2020. augusztus 9-én.
Fotó: MTI/Mohai Balázs

Intenzív felmelegedés indul vasárnaptól, mely nyáriassá varázsolja a jövő hetet.

Az Országos Meteorológiai Szolgálat előrejelzése azt írja, ma, vasárnap még általában derült, napos, száraz időre számíthatunk helyenként vékony fátyolfelhőkkel. A déli, délkeleti szél sokfelé megélénkül, elsősorban az Észak-Dunántúlon időnként megerősödik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 24 fok között várható. Késő estére 8 és 15 fok közé hűl le a levegő.

Hétfőn már derült, napos, csapadékmentes idő várható kevés fátyolfelhővel. A déli, délkeleti szél az északnyugati országrészben megerősödik, a Kisalföldön viharossá is fokozódik. A legmagasabb nappali hőmérséklet 24 és 28 fok között várható.

A kedd sem tartogat felhőket és csapadékot, hajnalban 6-15, délután pedig 25-30 fok várható.

Estefelé a nyugati határvidék közelében viszont már lehetnek gomolyfelhők, amelyekből egy-egy zápor, zivatar is kialakulhat.

Szerdán a szakemberek szerint délnyugat, nyugat felől fokozatosan megnövekszik a felhőzet, ezzel együtt pedig esőre, záporeső, zivatarra is egyre több helyen számíthatunk. Északkelet felé haladva valószínű több napsütés, illetve kevesebb csapadék. A délkeleti, déli, majd a Kisalföldön az északnyugatira forduló szél megélénkül, helyenként megerősödik. Hajnalban 8, 15 fokra számíthatunk, napközben 16 és 27 fok közé melegszik fel a levegő, délnyugaton mérhetjük az alacsonyabb értékeket.

Csütörtökön általában sok lesz felettünk a felhő, és több helyen valószínű eső, zápor, zivatar. A déli, délnyugati szelet élénk, Kisalföldön az északnyugati szelet pedig erős vagy viharos lökések is kísérhetik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 9 és 14, a legmagasabb nappali hőmérséklet 16 és 21 fok között alakul.

Pénteken a prognózis szerint felhős idő valószínű hosszabb-rövidebb napos időszakokkal. Szórványosan lehet zápor, zivatar. Az északnyugati, nyugati szél megélénkül, helyenként meg is erősödik. A legalacsonyabb éjszakai hőmérséklet 8 és 13, a legmagasabb nappali hőmérséklet 19 és 23 fok között valószínű.