Lángolt egy lakás Budapesten, 11 embert mentettek ki a tűzoltók

Mentők látják el a kimenekített embereket 2021. május 1-jén este a X. kerületi Harmat utcában, ahol tűz keletkezett egy társasház negyedik emeleti lakásában.
Mentők látják el a kimenekített embereket 2021. május 1-jén este a X. kerületi Harmat utcában, ahol tűz keletkezett egy társasház negyedik emeleti lakásában. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Teljesen kiégett egy emeleti lakás szombat este Budapesten, a tűzoltók tizenegy embert menekítettek ki a házból.

Kisdi Máté, a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság szóvivője az MTI-nek elmondta, hogy a X. kerület Harmat utcai társasházban késő este kigyulladt egy lakás a negyedik emeleten.

A tűzoltók három embert mentőálarcban hoztak ki az épületből, nyolcat pedig magasbólmentő tűzoltójárművel a tetőteraszról mentettek ki.

Tűzoltók dolgoznak egy társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett tűz oltásán a X. kerületi Harmat utcában 2021. május 1-jén.

Tűzoltók dolgoznak egy társasház negyedik emeleti lakásában keletkezett tűz oltásán a X. kerületi Harmat utcában 2021. május 1-jén. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

A helyszínre kilenc mentőegység érkezett, 12 személyt helyszíni ellátásuk után, füstmérgezés gyanúja miatt toxikológiai osztályra szállítottak – közölte az Országos Mentőszolgálat. A tűz továbbterjedését a tűzoltók megakadályozták, az utómunkálatok szombat késő este még folytak.

Kapcsolódó hírek