Belföld

Már halottgyalázással is vádolja a kormánymédia Magyar Pétert

Baleset

Megrázó videó került elő az Esztergom-Nyerges Rallyn történt balesetről

Bűnügy

Őt keresik a józsefvárosi emberölés miatt

Bill Gates: jövőre az egész világon visszatér az élet a normális kerékvágásba

Arra ugyanakkor nem számít, hogy az oltás teljesen eltünteti majd a koronavírust.

RövidenRöviden
Bill Gates.
Bill Gates. Fotó: Flickr/jurvetson

Bill Gates szerint a koronavírus elleni vakcinák már az idén egyre több fejlődő országban is tömegesen hozzáférhetővé válnak, és jövőre az egész világon visszatér az élet a teljesen normális kerékvágásba.

A Microsoft informatikai óriáscég társalapítója, a járványügyi felkészültséget szolgáló innovációk támogatására alakított nemzetközi koalíció (CEPI) egyik fő kezdeményezője a Sky News brit hírtelevízió vasárnapi politikai magazinműsorában kifejtette: a gazdagabb országokban, köztük az Egyesült Államokban és Nagy-Britanniában nagy lendülettel haladnak az oltási kampányok, és ennek köszönhetően ezek az országok már az idén nyáron abban a helyzetben lesznek, hogy oltóanyagtöbbletüket megoszthatják más országokkal.

A brit kormány nyolc különböző vakcinából eddig összesen csaknem 460 millió adagot rendelt, több mint a háromszorosát annak a mennyiségnek, amely a teljes brit lakosság kétszeri beoltásához szükséges.

Matt Hancock brit egészségügyi miniszter nemrég egy sajtótájékoztatón maga is úgy fogalmazott, hogy „ez nyilvánvalóan több, mint amennyire a brit lakosságnak szüksége van”, és a brit kormány kész a hazai szükségleteket meghaladó vakcinakészleteket megosztani más országokkal. (Nagy-Britanniában a teljes lakosságnak több mint a fele, a felnőtt lakosságnak csaknem a kétharmada már megkapta a koronavírus elleni oltás első dózisát.)

Nem fog teljesen eltűnni

Bill Gates a Sky News vasárnapi interjúműsorában kijelentette: arra nem számít ugyan, hogy az oltási kampányok várható globális kiteljesedése teljesen eltünteti a koronavírust és a fertőződésből kialakuló Covid-19 betegséget, de abban biztos, hogy a fertőződési és a megbetegedési esetszámokat 2022 végéig mindenhol sikerül nagyon alacsony szintre szorítani, és addigra az egész világ visszatérhet a teljesen normális életvitelhez.

Kifejtette ugyanakkor azt az aggályát is, hogy a helyzet normalizálódása után az emberek gyorsan elfelejtik a koronavírus-járványt, ahogy ez például az ebolavírus okozta járvány esetében is történt.

Gates szerint éppen ezért elsődleges fontosságú, hogy a világ felkészülten várja a jövőbeni járványokat. Fontosnak nevezte ebből a szempontból, hogy kiépüljön egy globális vakcinagyártó hálózat.

Hangsúlyozta mindazonáltal, hogy véleménye szerint a mostani generáció, amely átélte a koronavírus-járványt, emlékezni fog rá, különösen azért, mert a járvány alatt ezermilliárdos vagyontömegek vesztek oda.

Orbán Viktor után a Facebook is elkezdett leszámolni a valódi hírekkel.

Tavaly október óta hiába posztoljuk a cikkeinket a közösségi oldalra, a felhasználók mindössze néhány százalékának mutatja meg az algoritmus.

Oszd meg te is ezt a hírt, küldd tovább ismerőseidnek, hogy ne csak a hatalmaskodók hangja hallatsszon:

Ez is érdekelhet

Feljelentik Orbánékat, amiért a COVID alatt valakik eltüntettek 300 milliárd forintot a lélegeztetőgépek ürügyén

Ismét berobbanhat a Covid Magyarországon, százezrek fordulnak orvoshoz légúti panaszokkal

Enyhén növekszik a szennyvízben a koronavírus örökítőanyagának koncentrációja

Rubeljobboldal: magyar politikusok is kaphattak pénzt Moszkvából oroszbarát propaganda terjesztéséért

„De legalább kormányozni tudnak”: elérte a 110 milliárd forintot a kórházak adóssága

Tisztítószer került a Szentkirályi ásványvizébe, ezt a szériát hívta vissza a gyártó