„Alapbetegsége: várandós” – ezt írta a koronavírus-oldal a 34 éves elhunyt nő sorába

Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf, az ORFK szóvivője (b-j) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 25-én.
Izer Norbert, a Pénzügyminisztérium adóügyekért felelős államtitkára, Müller Cecília országos tisztifőorvos és Gál Kristóf, az ORFK szóvivője (b-j) a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 25-én. Fotó: MTI/kormany.hu/Botár Gergely

Többen jelezték, hogy a szerdán nyilvánosságra hozott, koronavírusban elhunytak listáján szerepel egy olyan 34 éves nő, akinek az állami tájékoztatóoldal az alapbetegségeinél nemes egyszerűséggel azt tüntette fel:

„várandós”.

Az érzéketlen, merő ocsmányságot mindeddig nem írtuk meg, mert azt gondoltuk, csak „tévesztés” lehet, azonban több mint 24 óra elteltével továbbra is így szerepel a fiatal kismama az elhunytakat összesítő táblázatban:

alapbetegseg-varandos

Forrás: koronavirus.gov.hu/elhunytak

A nő egyébként – mint ma kiderült – Bödőcs Tibor humorista gyermekeinek bölcsődei pedagógusa volt, Zsuzsa „néni” egy másfél éves kislányt és egy koraszülött kisfiút hagyott hátra – utóbbi lehet az, akiről Magyarország kormányának elsőszámú koronavírus-szerve úgy fogalmaz, hogy „alapbetegség”.

Kapcsolódó hírek