Bűnügy

3-as terrorfokozat van érvényben Magyarország területén

Baleset

Nagy baleset Budapesten, több busz is késik

Baleset

Ketten meghaltak egy balesetben Budapesten, a vétkes sofőr és utasai elmenekültek

Orbán bejelentette, mikor leszünk „kint a vízből”

Azzal fenyegetett, senki nem ússza meg a COVID-ot: vagy beoltatja magát, vagy meg fog fertőződni.

Orbán VIktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában 2021. március 26-án.
Orbán VIktor a Kossuth rádió Jó reggelt, Magyarország! című propagandaműsorában 2021. március 26-án. Fotó: Facebook/Orbán VIktor

Csak egyéni védelem van, egyéni védelmet csak az oltás ad, az oltás életet ment – magyarázta 24 762 magyarországi elhunytnál Orbán Viktor miniszterelnök pénteken a Kossuth Rádióban, buzdítva a vakcina felvételére.

A kormányfő a napi járványügyi számokról is szólt, majd arról beszélt: a kórházi statisztikák szerint a mintegy 10 ezer kórházban lévőből huszonhét 14 év alatti gyermek van, közülük ráadásul 2-en lélegeztetőgépen vannak.

Elmondta azt is: az oltásra regisztráltak száma 4 millió 219 ezer ember. A kormányfő arra figyelmeztetett: kialakult egy képzet, amikor azt hiszik emberek, hogy a társadalom 60-70 százalékos beoltottságánál nekik már nem kell beoltatni magukat, mert „megúszták”.

Ez félrevezető gondolat, „senki sem ússza meg”

– hangsúlyozta, hozzátéve: csak egyéni védelem van, egyéni védelmet, pedig csak az oltás ad, az oltás viszont életet ment.

A kormányfő arról is beszélt: a következő hat hét döntő lesz, Magyarország meg tudja duplázni a beoltottak számát, így május végére, júniusra „kint vagyunk a vízből”.