Két villanyszerelő tűnt el rejtélyes körülmények között Győr-Mosonban

A gyilkossággal vádolt férfi ellen most emeltek vádat, de a holttestek nem került elő.

Az elrejtett munkagép a rendőrség fotóján.
Az elrejtett munkagép a rendőrség fotóján. Fotó: police.hu

Életfogytig tartó fegyházbüntetést kért az ügyészség arra a férfira, aki a vád szerint megölt két villanyszerelőt: az egyikkel egy munkagépért, a másikkal, három évvel később egy tartozás miatt végezhetett, a holttestek azóta sem kerültek elő.

A Győr-Moson-Sopron Megyei Főügyészség csütörtöki közlése szerint a főügyészség előre kitervelten, nyereségvágyból, több ember sérelmére elkövetett emberölés miatt emelt vádat a 64 éves férfival szemben azzal, hogy negyven év elteltével legyen feltételes szabadságra bocsátható.

A vádirat szerint a férfi építőipari tevékenysége miatt ismerkedett meg mindkét sértettel, akik hozzá hasonlóan Ausztriában is dolgoztak. Anyagi gondjai voltak, de egy munkához kotrógépre volt szüksége, ezért 2015. június 2-án Ausztriából béreltetett egyet az osztrák-magyar állampolgárságú sértettel, majd a kibérelt munkagépet magához vette.

A férfi másnap megölte a sértettet, hogy a munkagépet végleg megszerezze. A kotrógépet rendszeresen használta, majd egy domboldalba vájt pincében tárolta.

Figyelemelterelés végett a sértett férfi autóját az emberölés napján és másnapján is használta, majd egy ismerőséhez vitte.

A vádlott három évvel később, 2018. március 31-re a mosonmagyaróvári sértettel egyeztetett találkozót, hogy a tízezer eurót (3,6 millió forint) meghaladó tartozását rendezze, emellett egy újabb villanyszerelési munka elvégzését is kérte tőle.

Az újabb megbízás azonban nem volt valós, annak helyét a férfi nem is árulta el arra hivatkozva, hogy a hely nehezen található meg és majd ő megmutatja.

Az egyeztetett találkozón a vádlott megölte a sértettet, a holttestet pedig elrejtette.

A sértett autóját még az elkövetés napján egy ismerőséhez, a szerszámait pedig másnap egy rokonához vitte, ahonnan azokat a hatóság lefoglalta.

A két villanyszerelő holtteste soha nem került elő.

Kapcsolódó hírek