Mégsem történt rablási kísérlet szerdán az Árkádban

A biztonsági őr csak kitalálta a történetet, mert unalmas volt a munkája és „be akart vágódni kollégájánál”.

Rendőrségi ellenőrzés az Árkád parkolójában, miután egy férfi késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót a bevásárlóközpontban 2021. április 14-én.
Rendőrségi ellenőrzés az Árkád parkolójában, miután egy férfi késsel próbált kirabolni egy pénzszállítót a bevásárlóközpontban 2021. április 14-én. Fotó: MTI/Mihádák Zoltán

Késes férfi támadt egy pénzszállítóra szerdán a budapesti Árkád üzletközpontban – írtuk meg tegnap a rendőrség tájékoztatása nyomán, a BRFK azonban ma már arról számolt be:

nem történt rablás a plázában, a pénzszállító cég biztonsági őre csak kitalálta a sztorit.

Mint emlékeztettek, több tucat rendőrt riasztottak 15 óra körül a bevásárlóközponthoz, miután egy pénzszállító cég bejelentette, hogy biztonsági őrüktől egy késes férfi a pláza szervizfolyosóján megpróbálta elvenni a pénzkazettát. Az őr állítása szerint ellökte a támadót, így megmentette a rábízott pénzt.

A rendőrök percek alatt lezárták a környéket, és megkezdték az elkövető felkutatását. Igazoltattak, autókat vizsgáltak át, tanúkat hallgattak meg, kamerafelvételeket néztek át, de a beszerzett bizonyítékok nem támasztották alá a biztonsági őr által elmondottakat. A 30 éves férfi végül beismerte a fővárosi rendőröknek, hogy nem történt bűncselekmény; csak kitalálta a történetet. Kihallgatásán azzal indokolta tettét, hogy

monotonnak találta munkáját, és be akart vágódni kollégájánál, aki közös szolgálataik alatt több izgalmas sztorit mesélt neki.

A Budapesti Rendőr-főkapitányság a rablás kísérlete miatt indított nyomozást megszüntette, a biztonsági őr ellen hatóság félrevezetése vétség miatt kezdeményez eljárást.

Kapcsolódó hírek