2009 maszkbűnözőt fogtak a rendőrök a hétvégén

Járőröző rendőrök beszélgetnek egy férfival Szombathelyen, a Csónakázó-tó partján 2020. április 10-én.
Járőröző rendőrök beszélgetnek egy férfival Szombathelyen, a Csónakázó-tó partján 2020. április 10-én. Fotó: MTI/Varga György

A hétvégén 2009 esetben intézkedtek a rendőrök a maszkviselési kötelezettség elmulasztása miatt, ezzel 50 842-re emelkedett a maszkviselési szabályok megsértése miatt indított intézkedések száma

– közölte a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs ügyeleti központjának vezetőhelyettese a hétfői online sajtótájékoztatón.

Kiss Róbert alezredes elmondta, hogy a hétvégén 1972 ember ellen intézkedtek közterületen, 35 emberrel szemben tömegközlekedési eszközön és várakozóhelyen, két ember ellen pedig kereskedelmi üzletek és bevásárlóközpontok területén, mert figyelmen kívül hagyták a maszkviselési kötelezettséget.

Hozzátette, hogy a kereskedelmi üzletekre, szálláshelyekre, szabadidős létesítményekre vonatkozó korlátozó intézkedések megszegése miatt idáig 1037 esetben intézkedtek, az üzemeltető, vagy a tulajdonos felelőssége 314 esetben volt megállapítható.

Kapcsolódó hírek