Belföld

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Rejtélyes kijelentést tett Gulyás Gergely, amikor Magyar Péterről faggatták

Az MTI „elismerte”, hogy még Ukrajnában is sokkal kedvezőbbek a halálozási adatok, mint Magyarországon

Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én.
Védőmaszkot viselő ukrán határőrök mérik egy belépő gépkocsivezető testhőmérsékletét a Csaphoz közeli Tisza közúti határátkelőn, az ukrán-magyar határon 2020. február 25-én. Fotó: MTI/Nemes János

„Ukrajnában már több mint 37 ezren haltak bele a betegségbe” – olvasható az MTI közleményében, melyben arról ír az állami propagandahírszolgálat, hogy vasárnapra mintegy 12 ezer, a megelőző napihoz képest csaknem 5400-zal kevesebb új beteget jegyeztek fel északkeleti szomszédunknál.

Azt már nem tették hozzá, hogy

Ukrajnában 44 millióan élnek, míg hazánk népessége 9,7 millió fő, így ha lakosságarányosan számolunk a jelenlegi 23 417 elhunyttal, Magyarországon majdnem háromszor akkora a koronavírus miatti halálozási arány.

A hír kitér még arra, hogy héten a halálos áldozatok száma többször négyszáz fölötti volt (a negyedannyi lakosságú Magyarországon pedig 300 fölött is járt ez a szám). Eddig 1 410 860-an gyógyultak meg, az aktív betegek száma viszont csaknem hétezerrel 405 375-re emelkedett.

Vasárnap az ukrán egészségügyi minisztérium pontosította a régiók járványhelyzet szerinti besorolását, eszerint

a főváros és már 12 megye, köztük Kárpátalja van a legsúlyosabb, „vörös” kategóriában.

Ez az ország felét teszi ki. Március közepén Makszim Sztepanov egészségügyi miniszter azt mondta, hogy az egész országra kiterjesztik a szigorú korlátozásokat, amennyiben a megyék 50-70 százaléka „vörös” besorolásba kerül – emlékeztetett az UNIAN hírügynökség.

A tárca tájékoztatása szerint túlterheltek a kórházak Kijevben, továbbá Zsitomir, Mikolajiv, Hmelnickij és Csernyihiv megyékben. Az oxigéntámogatást nyújtó berendezéssel felszerelt kórházi ágyak tekintetében a fővárosban van jelenleg a legkevesebb szabad hely.

Megkapta közben a szükséges engedélyeket a kínai gyártású Coronavac oltóanyag, így várhatóan a jövő héten már ezzel is elkezdik az oltásokat az országban. Eddig csak egyfajta oltóanyagot használtak Ukrajnában, az AstraZeneca licence alapján Indiában gyártott Covishield nevű vakcinát. A Coronavac-ból eddig 215 ezer dózis érkezett az országba.

Súlyos bejelentést tett az ukrán rendőrség

Karácsony Gergely: „Putyin egyik legfontosabb tanítványa” Budapestet fojtogatja

Szijjártó Péter elmagyarázta, hogy miért győzött mégis Orbán Viktor Brüsszelben

Ez a KDNP-s férfi szeretne mondani valamit Önnek a termékenységtudatosságról

Drámai felvételt tettek közzé a szinte magatehetetlenül fekvő Karsai Dánielről

Tömeges ételmérgezés volt egy magyar kórházban