Karácsony Gergellyel is elbánt a Facebook új algoritmusa

Zuckerberg pöcegödre újabban kevesebb politikai tartalmat jelenít meg a felhasználóknak.

Karácsony Gergely főpolgármester a pesti fonódó villamosvonal első elemének átadásán egy villamoson 2020. november 6-án.
Karácsony Gergely főpolgármester a pesti fonódó villamosvonal első elemének átadásán egy villamoson 2020. november 6-án. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A Facebook úgy döntött, hogy kevesebb politikai tartalmat fog megjeleníteni a felhasználóknak – írta a főpolgármester pénteken a közösségi oldalán, emlékeztetve, hogy „ezt a módszert egy ideje a világ számos pontján próbálgatják, úgy tűnik immáron Magyarországon is”.

Hozzátette: eddig egy átlagos bejegyzése 150-250 ezer magyar facebookoshoz jutott el, de

csütörtök óta ez a szám a töredékére csökkent, pár tízezerre.

Hacsak ezt nem olvasod végig és változtatsz a beállításaidon.A Facebook úgy döntött, hogy kevesebb politikai tartalmat…

Posted by Karácsony Gergely on Friday, April 9, 2021

A főpolgármester azt írta, hogy „a változtatás hivatalos kormányzati oldalakra nem vonatkozik, így például Magyarország Kormánya Facebook-oldal továbbra is akár több százezer magyar embert érhet majd el egy-egy poszttal”.

Karácsony Gergely szerint „ilyen az amikor egy óriás cég, mindenféle következmény nélkül, egy algoritmus tekerésével szól bele választások kimenetelébe, országok sorsába”. Ahhoz, hogy ez ne így legyen, és a felhasználók a jövőben is találkozhassanak bejegyzéseivel, azt javasolta, állítsák át az oldal „alapértelmezett” követési beállítását „kedvencek” elnevezésű beállításra.

Kapcsolódó hírek