Müller Cecília megjövendölte a harmadik hullám tetőzését

Az idős asszony szerint nem lehet megmondani, meddig tart a platószakasz, de már látszik.

Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án.
Müller Cecília országos tisztifőorvos a koronavírus-fertőzés elleni védekezésért felelős operatív törzs online sajtótájékoztatóján 2020. április 18-án. Fotó: MTI/Botár Gergely/kormany.hu

Úgy tűnik, talán elértük, illetve a napokban elérhetjük a járvány harmadik hullámának platófázisát

– mesélte az országos tisztifőorvos a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki online sajtótájékoztatóján „az adatok” alakulására hivatkozva. (Emlékezetes, két nappal korábban még „adattorlódást” emlegetett a kiugró halálozási számok okán; azóta már bizonyára hiteles adatokból dolgozik.)

Müller Cecília azt is mondta: tekintettel azonban arra, hogy az országban jelenleg elsősorban a vírus brit variánsa fertőz, nem lehet megmondani, meddig tart „a platószakasz”!

Felhívta a figyelmet arra, hogy „ez rajtunk is múlik”, továbbra is fontos betartani a szabályokat azoknak is, akik akár már a második adag védőoltásukat is megkapták.

Nem szabad megfeledkezni arról, hogy bár a beoltottak egészsége biztosított, sokan várnak a védőoltásra, felelősséggel tartozunk egymás iránt – jelentette ki.

Kapcsolódó hírek