Hózáporok, zivatarok után tér vissza a 20 fok, itt a menetrend

Pénteken végre talán már felmelegedés kezdődik.

Férfi a havas úton Galyatetőn, háttérben a kilátó 2021. április 6-án.
Férfi a havas úton Galyatetőn, háttérben a kilátó 2021. április 6-án. Fotó: MTI/Komka Péter

Az Időkép friss előrejelzése szerint elkezdünk megszabadulni az áprilisi téltől, de néhány napot még ki kell böjtölnünk a szép, tavaszi időig.

Szerdán napos-gomolyfelhős időre van kilátás, elszórtan futó zápor, hózápor is kialakulhat helyenként, itt-ott egy-egy zivatar is kipattanhat. A várható égzengés miatt az Országos Meteorológiai Szolgálat hét megyére adott ki figyelmeztetést:

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt 2021. április 7-én.

Figyelmeztetés a várható zivatarok miatt 2021. április 7-én.Forrás: met.hu

A hét harmadik napján marad az erős szél, mely záporok, hózáporok környezetében viharos lökésekkel fokozódhat. Délután 5-11 fok várható, de a záporokat, hózáporokat követően hirtelen lehűlhet az idő.

A csütörtök sokfelé fagyosan indul, a folytatásban gomolyfelhős időre van kilátás, többfelé záporra, akár hózáporra, zivatarra is van esély. A szél marad erős, helyenként viharos, és be kell érnünk 6-11 fokkal.

Az időjárásportál szerint pénteken felmelegedés kezdődik, hosszabb, napos időszakra számíthatunk, csapadék nem várható. Kora reggel 0 és -7 fok közötti értékeket is mutathat a hőmérő, délután viszont 10-17 fokig melegedhet a levegő.

A szél szombaton és vasárnap sem csitul különösebben, viszont délutánonként már 20 fok körüli értékeket mutathat majd a hőmérő,

vasárnapra pedig megszűnnek a hajnali fagyok. Plusz jó hír még, hogy számottevő csapadékra nem figyelmeztetnek a meteorológusok, felhős-napos időt prognosztizálnak.

Kapcsolódó hírek