Bozótvágóval fenyegetett rendőröket egy férfi, akinek az egész családja részeg volt

Anyja és testvére is be volt nyomva, amikor a rendőrök kiérkeztek a családi veszekedéshez.

A bozótvágó a rendőrség fotóján.
A bozótvágó a rendőrség fotóján. Forrás: ugyeszseg.hu

Börtönbüntetésre ítéltek egy nőt és egyik fiát, mert a családi veszekedés miatt riasztott rendőrökre támadtak Borsodban, és a fiú bozótvágóval hadonászva fenyegetett járőröket.

Az ügyészség szerdai közleménye szerint a rendőröket vasárnap éjjel riasztották egy borsodi családi konfliktus miatt, amelynek során egy férfi megütötte az édesanyját. A kiérkező rendőrök az ittas férfi ellen testi kényszert alkalmaztak és megbilincselték, mert önkárosítással és a családtagjai elleni erőszakos magatartással fenyegetőzött.

A férfi anyja ittasan azzal fenyegette a rendőröket, hogy rájuk támad, ha nem engedik el a gyerekét, a férfi szintén ittas testvére pedig egy bozótvágóval hadonászott, és azzal fenyegetőzött, hogy megöli őket.

Az egyik rendőr erre elővette fegyverét, és felszólította a férfit, hogy hagyjon fel agresszív magatartásával. A férfi ennek már végül eleget tett.

A nő azonban továbbra is kiabálva követelte, hogy engedjék el a fiát, majd megragadta a rendőr ruháját is, és csak akkor engedte el, amikor észrevette, hogy újabb rendőrök közelednek.

A Debreceni Regionális Nyomozó Ügyészség hétfőn elrendelte rendőrökre támadó nő és férfi őrizetét. Az Encsi Járásbíróság szerdán a nőt jogerősen egy év hat hónap, három évre felfüggesztett, a férfit pedig nem jogerősen két év hat hónap letöltendő börtönbüntetésre ítélte.

Kapcsolódó hírek