Operatív törzs: mindenki tartsa be az előírásokat húsvétkor is!

Túl vagyunk a kétmilliomodik oltottan, de ez nem jelenti azt, hogy mindenki mindenkivel ölelkezhet.

Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője.
Galgóczi Ágnes, a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője. Fotó: koronavirus.gov.hu

A húsvéti ünnepek idején is mindenki tartsa be a járványügyi szabályokat – mondta a Nemzeti Népegészségügyi Központ járványügyi osztályvezetője az operatív törzs nevében a koronavírus-járvány elleni védekezésért felelős operatív törzs csütörtöki, online sajtótájékoztatóján, közölve: mostanra meghaladta a kétmilliót a beoltottak száma Magyarországon, közülük 787 207-en már a második oltásukat is megkapták.

Galgóczi Ágnes hangsúlyozta, veszélyeztetettségük miatt továbbra is a regisztrált idősek oltása van elöl az oltási sorrendben, az eddig regisztrált 65 év felettiek háromnegyede már megkapta valamelyik vakcinát.

Közölte, húsvétkor sem áll le az oltási program, amely a kórházi oltópontokon Pfizer- és Szputnyik V, a háziorvosoknál pedig a Sinopharm-, az AstraZeneca- és a Moderna-vakcinákkal folytatódik.

A hétfőn érkezett Moderna-szállítmányt csütörtökön, a csütörtök estére várt 218 400 adag AstraZeneca-vakcinát várhatóan vasárnap szállítják ki a kormányhivatalokba, majd osztják szét a háziorvosi praxisok között – tette hozzá az osztályvezető.

A Telex cikke megjegyzi,

egyetlen újságírói kérdés sem hangzott el a mai tájékoztatón,

annak ellenére, hogy a mai adatok szerint a koronavírus-járvány harmadik hullámának kellős közepén vagyunk, és ami azért is bajos, mert a húsvéti ünnepre való tekintettel a törzs tagjai csak jövő kedden állnak újra a nyilvánosság elé.

Kapcsolódó hírek