411 000 forint volt a bruttó magyar átlagkereset januárban az állami statisztika szerint

Meg lehet nyugodni, nem csak jól védekezünk a járványban, közben még jól is keresünk!

Fertőtlenítést végez egy dolgozó a Haller Gardens irodaház önkiszolgáló éttermében 2020. március 12-én a fővárosi Haller utcában, ahol irodákat zártak le és fertőtlenítenek egy koronavírusos eset miatt.
Fertőtlenítést végez egy dolgozó a Haller Gardens irodaház önkiszolgáló éttermében 2020. március 12-én a fővárosi Haller utcában, ahol irodákat zártak le és fertőtlenítenek egy koronavírusos eset miatt. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

Januárban 9,5 százalékkal nőtt a teljes munkaidőben alkalmazásban állók bruttó és nettó átlagkeresete, a bruttó átlagkereset 411 000 forint volt januárban, a kedvezmények nélkül számolt nettó átlagkereset pedig 273 300 forint volt – jelentette a Központi Statisztikai Hivatal szerdán.

A bruttó keresetek a vállalkozások körében 8,5 százalékkal, a költségvetésben, az egyes előmeneteli rendszerek ütemezett béremelései eredményeként 13,3 százalékkal, a közfoglalkoztatottak nélkül 13,0 százalékkal nőttek.

A nettó átlagkereset a kedvezményeket is figyelembe véve 280 500 forintot ért el, 9,2 százalékkal emelkedett az előző év azonos időszakához viszonyítva.

A prémium, jutalom, egyhavi különjuttatás nélkül számolt rendszeres bruttó átlagkereset 390 200 forintra becsülhető, ami 9,8 százalékkal magasabb, mint egy évvel korábban. A reálkereset 6,6 százalékkal emelkedett, a fogyasztói árak előző év azonos időszakához mért, 2,7 százalékos növekedése mellett – áll az MTI hírében.

Tudsz te ennél jobbat is? Szerkesztő-újságírót keresünk!

Kapcsolódó hírek