Bűnügy

Elfogatóparancsot adtak ki a csütörtöki halálos hármas karambol ügyében

Bulvár

36 évesen meghalt Azahriah menedzsere

Belföld

Orbán Viktort már orvoshoz küldenék eszelős vasárnapi bejegyzése után

Orbán: biztos lábakon állnak a magyar-üzbég kapcsolatok

Orbán Viktor magyar kormányfő a Savkat Mirzijojev üzbég államfővel folytatott tárgyaláson Taskentben 2021. március 30-án.
Orbán Viktor magyar kormányfő a Savkat Mirzijojev üzbég államfővel folytatott tárgyaláson Taskentben 2021. március 30-án. Fotó: MTI/Miniszterelnöki Sajtóiroda/Fischer Zoltán

Biztos lábakon állnak a magyar-üzbég kapcsolatok, jó lendületet vett a két ország együttműködése

– oszlatta el a kételyeket Orbán Viktor keddi taskenti sajtónyilatkozatában, miközben hazájában napok óta kétszázak halnak meg a koronavírus-járványban.

A kormányfő kifejtette: nagy reményekkel és optimizmussal érkeztek Üzbegisztánba! Látták az elmúlt néhány év korszerűsítési, politikai és gazdasági kísérleteit, látják, hogy Üzbegisztán nagy fába vágta a fejszéjét: a rendelkezésére álló erőforrásokat egy modern gazdaság keretei között próbálja mozgósítani, és ez tiszteletre méltó program – értékelt.

Orbán Viktor kiemelte: az egész világpolitika és -gazdaság átalakulóban van. Nagy tétekben lehetne fogadni arra, hogy tíz év múlva „egy egész más világban leszünk, mint amilyenben most vagyunk” – magyarázta, hozzátéve: ennek az új korszaknak az elején jó ütemben „fogtuk meg egymás kezét, magyarok és üzbégek”, és próbáljuk közösen kihasználni azt a lehetőséget, amelyet ez a nagy átalakulás mindenkinek tartogat, Közép-Ázsiának és Közép-Európának is.

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter az MTI-nek adott nyilatkozatában elmondta: kilenc megállapodást írt alá az üzbég és a magyar kormány kedden Taskentben, és ezek alapján magyar vállalatok kapják meg a lehetőséget arra, hogy stratégiai ágazatokat átalakítsanak, illetve modernizáljanak Üzbegisztánban.

Kapcsolódó friss hírek

„Éppen kúrják Szájer Józsit, kértek matricát?” – A fideszesek hallani sem akarnak már az Alaptörvény atyjáról

Döbbenetes támogatottságot mértek Magyar Péter pártjának, látványosan hanyatlik a Fidesz

Jelentős felmelegedés érkezik, ekkor tér vissza a nyárias idő

Holtan találtak egy négygyermekes nyíregyházi családanyát

Riasztották a katasztrófavédelmet, több száz dolgozót menekítettek az SK komáromi akkugyárából

Nyomoz a rendőrség a reggel, egy budapesti iskolában történtek miatt