Negyed 1-re végül elkészültek a kedd reggeli járványadatok

Rekordszámú beteg van kórházban és lélegeztetőgépen is.

Örkényi Zsolt, az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének mentőtechnikusa védőruhát visel, mialatt egy koronavírussal fertőzött, lélegeztetett beteget szállítanak Budapesten 2020. november 4-én.
Örkényi Zsolt, az Inter-Európa Mentőszolgálat Kiemelten Közhasznú Nonprofit Kft. mobil intenzív mentőegységének mentőtechnikusa védőruhát visel, mialatt egy koronavírussal fertőzött, lélegeztetett beteget szállítanak Budapesten 2020. november 4-én. Fotó: MTI/Balogh Zoltán

A koronavírus-járvány kezdete óta példátlan csúszást követően negyed 1-re végül előkerítette a koronavirus.gov.hu a keddi járványadatokat, eszerint

274 koronavírusos beteg hunyt el az elmúlt 24 órában, velük együtt az elhunytak száma 20 435 főre emelkedett.

A tegnapi szomorú adat ezzel csupán eggyel marad el a mindenkori rekordtól: március 26-án 275-en veszítették életüket egyetlen nap alatt Magyarországon.

Jelenleg 12 553 koronavírusos beteget ápolnak kórházban, közülük 1529-en vannak lélegeztetőgépen, ezek viszont valóban csúcsot döntő adatok:

rekordszámú beteg van kórházban és lélegeztetőgépen is.

Az állami tájékoztató oldal azt is írta, „ezekben az órákban” haladhatja meg a kétmillió főt a beoltottak száma Magyarországon.

Kapcsolódó hírek