Elmarad a húsvéti razzia az utakon, megszólalt a rendőrség

A hatóság szerint fegyelmezettebbek lettek az autósok, úgyhogy most nem szondáztatnak.

Húsvéti fokozott közúti ellenőrzés Budapesten, a IX. kerületben, a Gubacsi úton 2015. április 3-án.
Húsvéti fokozott közúti ellenőrzés Budapesten, a IX. kerületben, a Gubacsi úton 2015. április 3-án. Fotó: MTI/Lakatos Péter

Nem lesz általános szondáztatás a négynapos húsvéti hosszú hétvégén, a rendőrség ezzel a gesztussal köszöni meg a közlekedőknek, hogy az elmúlt egy évben jóval fegyelmezettebbek és szabálykövetőbbek voltak a közlekedésben részt vevők.

Minderről Óberling József ezredes, az ORFK Közlekedésrendészeti Főosztályának vezetőjét hivatkozva írt a Közlekedésbiztonság szakportál.

„Az elmúlt év baleseti statisztikái optimizmusra adnak okot. Lényegesen nagyobb mértékben csökkent a személyi sérüléses balesetek száma (az előző öt év átlagához képest közel 20 százalékkal), mint amennyit pusztán a pandémia miatt bevezetett különböző korlátozások indokoltak volna. Ez jórészt a közlekedők fegyelmezettségének, szabálykövetésének volt köszönhető. Ezért döntöttünk úgy, hogy idén húsvétkor nem tartunk központi akciót a közlekedők szondáztatására, és arra kérjük a megyei főkapitányságokat, hogy ők se tervezzenek ilyeneket”

– magyarázta Óberling.

Hozzátette, ahol ezt baleseti adatok vagy egyéb okok indokolják, sor kerülhet célzott akciókra, valamint kint lesznek az utakon a rendőrök, csupán a megszokott részegsöfőr-hajtóvadászat marad el idén.

Kapcsolódó hírek