Merkely megszólalt az enyhítés részleteiről

A nem oltottak akkor sem mozoghatnának kedvükre, ha a lakosság zöme már védett lesz.

Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén.
Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora beszél az egyetem vezetésével májusban végzett H-UNCOVER országos reprezentatív koronavírus-szűrés (COVID-19) végleges eredményéről tartott sajtótájékoztatón a Semmelweis Egyetemen 2020. július 1-jén. Fotó: MTI/Kovács Tamás

A nyitás elsősorban ott képzelhető el, ahol a védettség már kialakult, azok lehetnek majd szabadon, ülhetnek ki egy kávézó teraszára, akik már beoltottak vagy átestek a fertőzésen

– mondta Merkely Béla, a Semmelweis Egyetem rektora az RTL Híradónak.

Merkely a riportban arról is beszélt, biztos abban, hogy a nem oltottak még akkor sem mozoghatnak kedvükre, ha a lakosság nagy része már védett lesz a vírussal szemben.

A rektor szerint jó cél a 2,5 millió vakcina mielőbbi beadása, de 100 százalékos biztonságban akkor lenne mindenki, ha ötmillió embert sikerülne beoltani.

Kapcsolódó hírek