Melegszik az idő, jövő héten már 24 fok is lehet

Virágzó tulipánfa (Liriodendron tulipifera) a pécsi MÁV Igazgatóság kertjében 2021. március 27-én.
Virágzó tulipánfa (Liriodendron tulipifera) a pécsi MÁV Igazgatóság kertjében 2021. március 27-én. Fotó: MTI/Varga György

Az Országos Meteorológiai Szolgálat legfrissebb előrejelzése szerint melegszik az idő a következő napokban:

többfelé 20 °C feletti értékek is lehetnek, sok napsütés ígérkezik, de az esőt sem ússzuk meg.

Hétfőn többnyire erősen felhős lesz az ég, az ország nyugati, délnyugati felén valószínű a legtöbb napsütés. Napközben nem lesz számottevő csapadék, de estefelé már északkeleten, keleten szemerkélhet az eső. A minimumhőmérséklet mínusz 2 és plusz 5, a maximumhőmérséklet 13-20 fok között valószínű.

Kedden napközben szakadozik a felhőzet, de hosszabb időre inkább csak a Dunántúlon süt ki a nap. Az északkeleti, keleti megyékben előfordulhat kisebb eső, zápor. A leghidegebb órákban 3 és 8 fok közötti értékek várhatók. Délután nagy lesz a hőmérsékletkülönbség az északkeleti és a nyugati megyék között, a csúcshőmérséklet 10 és 22 fok között alakul, nyugatról északkelet felé haladva lesz egyre hűvösebb.

Szerdán már több órára kisüt a nap, csapadék nem valószínű. Hajnalban 2-8 fok lesz, a délutáni órákra 16 és 22 fok közé melegszik fel a levegő, az északkeleti, keleti megyékben lesz a hűvösebb.

Április elsején, csütörtökön sok napsütés várható, a nap második felében viszont az északi megyékben záporok alakulhatnak ki, esetleg zivatar is.

Meleg lesz, a hajnali órákban 3-9, napközben 18-24 fok valószínű.

Pénteken több helyen valószínű eső, zápor, néhol zivatar. Az északkeleti, keleti megyékben nagyobb mennyiségű csapadék is hullhat. Többfelé megerősödik a szél. A minimumhőmérséklet 6-12, a maximumhőmérséklet 13-22 fok között valószínű.

Szombaton a többórás napsütés mellett szórványosan előfordulhat kisebb eső, záporeső. Hajnalban 0-7, délután 9-14 fok valószínű.

Vasárnap is több órára kisüt a nap, de néhol záporeső is lehet. A leghidegebb órákban mínusz 3 és plusz 5, napközben 11-16 fok között alakul a hőmérséklet.

Kapcsolódó hírek